De 10 bedste gysere for børn i 2017

...men voksne kan også få et lille gys her :)

Hvert år får biblioteket en masse bøger indenfor forskellige genrer.

Gyser-genren er aldrig ret stor, men til gengæld har vi en del virkeligt, dygtige danske forfattere, der somme tider gør sig indenfor genren.

Her er et udvalg af de 10 bedste gysere til børn fra 2017, som voksne også kan få noget ud af, og det er rangordnet efter hvor stort gyset er i dem:

10. er historien om en ret så "Grum Fisk". Det er klassisk Henrik Einspor, og her kan alle være med. Historien er fin, gyset ikke for voldsomt og forsiden er virkelig god.

9. er Benni Bødker når han er bedst. Her vender han zombiegenren lidt på hovedet og serien begynder med at hovedpersonen bliver smittet. Det er ikke det vilde gys, men det er en god historien i en uhyggelig kulisse.

8. er Petter Lidbecks version af Daphne Du Mauriers klassiske "Rebecca" - den er god og ret "spooky" undervejs.

7. er 8. bind i PAX-serien, som holder et tårnhøjt niveau hele vejen igennem. Her begynder det hele at spidse til for vore hovedpersoner, og der er efterhånden meget mere end bare deres liv på spil.

6. er 2. bind af Kristina Ohlssons serie om byen Eldsala der rammes af en serie mystiske hændelser. Gyset er ok undervejs, men spændingsfaktoren er høj.

5. er endnu et bind i serien om Arne Svingens "mørke verden". Der er en uhyggelig historie om familiemedlemmer der ikke er helt som man tror de er.

4. er endnu en god gyser-novelle samling fra den altid fantastiske Kenneth Bøgh Andersen. Fine små gys.

3. er en spøgelseshistorie fra Birgitte Lorentzen - det er noget hun gør særligt godt. Et rigtigt godt gys i en god historie.

2. er et bud på en ny zombieserie fra Nick Clausen. Og han skriver gys på et niveau som ikke mange andre formår. Her fornyr han egenhændigt geren og skriver en fantastisk historie på samme tid!

1. er en af mine personlige favoritter. Michael Kamp formår om nogen at skrive ubehageligt, og når han beslutter sig for at skrive om "killer-clowns", går det ikke stille for sig. Her er gys, horror og al det splat man kan ønske sig!

God fornøjelse

Tags
Materialer