Børnebibliotekaren anbefaler

09.09.21
Mette anbefaler serien ”Allerbedste Molly” af Sabine Lemire

Bøgerne om Molly er skønne hverdagsfortællinger med genkendelige problematikker om hverdag, familie, venner og skoleskift for de 6-10-årige.

I første bog hører vi om Molly, der er startet i en ny skole. Skolen er både stor og svær at finde rundt på, og så er der det med at få nye venner. Molly savner sin gamle bedste veninde, Ellen, og er bange for at hun vil glemme hende, nu hvor de ikke længere ses hver dag. Hjemme forstår mor og far slet ikke, at Molly synes, det er svært at skifte skole, i hvert fald ikke før hun kommer til at være ond mod sin lillebror.

I bog nummer to skal Molly have et par veninder til overnatning, og det er problematisk, for hun deler værelse med sin lillebror og han roder med alle sine barnlige ting. Derfor drømmer Molly om at få sit eget værelse, men det er ikke helt nemt, når man bor i en lille lejlighed.

I tredje bog skal Molly på telttur med klassen. Molly har sommerfugle i maven over det, og ved ikke, om hun tør sove udenfor.

Molly er en følsom pige, der tumler med hverdagens udfordringer, og takler dem efter bedste evne, på en måde der er nemt at spejle sig i. Der er fine og indbydende illustrationer af Signe Kjær på alle sider.

”Allerbedste Molly” er en ny serie på foreløbig tre bøger, som henvender sig til de lidt yngre læsere. Vi har dem stående i ’Læs Højt’ og de anbefales til højtlæsning fra 6-7 år, og kan selvlæses fra ca. 9 år

Find bøgernene om Molly, og andre bøger om at starte i (ny) skole her

Materialer