Børnebibliotekaren anbefaler

29.06.21
Tenna anbefaler: Amari - Nattens Brødre

Jeg vil gerne anbefale Amari og Nattens brødre af B. B. Alston, da det er den bedste fantasy-bog, jeg har læst i år. Jeg havde store forventninger på grund af forlagets omtale, og jeg blev ikke skuffet.

Amari er en 13-årig pige, der synes hun har nok at se til. Hun er afroamerikaner og bor i et fattigt kvarter, og passer derfor ikke ind på den fine, primært hvide pigeskole, hvor hun går.

De andre piger er efter Amari, og hun er nødt til at give igen. Desværre giver det bagslag.

Da vi møder Amari første gang, er hun nemlig lige blevet smidt ud af skolen, og nu er hendes mor bekymret for både Amari og for Amaris storebror Quinton, der er sporløst forsvundet.

Kort efter får Amari overrakt en mappe, der viser sig at indeholde en indstilling til optagelse på 'Bureau for overnaturlige anliggender' – en skole der uddanner agenter til at sørge for, at vores verden og den parallelle magiske verden kan leve fredeligt side om side.

Amari griber chancen til at lede efter sin storebror, som hun er overbevist om er i live og har noget med skolen at gøre.

De fleste børn på skolen har kendt til den magiske verden hele deres liv, og alle børnene bliver delt op efter deres overnaturlige evne. Amaris evne viser sig at være magiker, hvilket er ulovligt. Derfor skal hun, udover at lære om den parallelle magiske verden, samtidig skjule sin forbudte magiker status for sine nye venner og lærere. Amari sætter sig for at finde ud af, hvad der er sket med Quinton, og det bliver nervepirrende, for en ond magiker truer hele verden med kaos og ødelæggelse.

Hun får nye venner, nye fjender, og et helt nyt syn på verden.

Bogen er velskrevet, medrivende og sjov og den berører mange emner. Det er både en spændende historie om magi, og magiske væsener, men også historien om en helt almindelig pige på 13 år, der er opvokset i et fattigt kvarter, med en hårdt arbejdende mor, der ønsker at give sine børn den bedst mulige opvækst med masser af kærlighed og støtte.

For de 11-14 årige. Den handler bl.a. om magi, familie, loyalitet, venskab, parallelle verdener og meget mere

Til fans af Harry Potter, De ualmindelige, Wonderscape og Nevermoor.

https://www.youtube.com/watch?v=dcGz8s2NsTw

Materialer