Børnebibliotekaren anbefaler: Bøger med et crush

08.11.23
Pernille anbefaler bøger til aldersgrupperne 8-12 og 12-16.

Kristina Sigunsdotters:  Bims verden – skolenatten

For de 8-12årige

Bims verden er en rigtig sød og sjov bog om den første forelskelse og hverdagsliv. Historien er illustreret med sjove tegninger og er meget læsevenlig. 

Pigen Bim har besluttet sig for, at nu skal hun – i andres øjne- være helt normal, når hun begynder i 4. klasse. Men hvad er normal? Til hendes gru bliver første skoledag total kikset og hun dummer sig foran hele klassen. Og det er jo ikke godt, når det også sker foran sit største crush! Bedre bliver det ikke af, at Bims bedste veninde, er blevet bedste veninde med en anden, og som afslører Bims pinlige hemmeligheder! Til klassens store forundring, er en af kantinedamerne forsvundet, og de beslutter sig sammen for at finde hende og Bim bliver udvalgt til at gøre de allersværeste ting for at kunne løse mysteriet.

Kirsti Kristoffersen: Kendiscrush

For de 12-16 årige

Er du allerede træt af kulden og mørket og i humør til romantik? Så skal du læse Kendiscrush af Kirsti Kristoffersen!

Karoline ser ikke frem til at tilbringe en hel sommer på en kedelig campingplads i selskab med sin mormor, når hun havde helt andre planer for sommeren sammen med sin bedste veninde. Heldigvis møder Karoline en jævnaldrende pige, hun bliver gode venner med. Og begges puls stiger, da den flotte og søde Mathias også kommer og skal tilbringe sommeren på campingpladsen. Mathias virker dog meget hemmelighedsfuld, hvad er det han forsøger at skjule?

Kendiscrush er en rigtig dejlig bog om den første forelskelse, hemmeligheder og venskaber, der henvender især til piger i alderen 12-16 år.

Materialer