Du skulle ta’ at læse manga!

25.04.24
Børnebibliotekaren Martin anbefaler Manga

”Manga” er er en populær samlebetegnelse for ”tegneserier” fra Japan, Kina og Korea, som de sidste par årtier har nydt en enorm udbredelse i hele verden. I Danmark forsøgte forlagene at gøre genren populær fra sidst i 1980’erne, men det var først med udgivelsen af Akira Toriyamas ”DragonBall” i 2000, at folk for alvor fik øjnene op for hvad Mangaen kunne i forhold til de tegneserier der var populære i Europa.

I disse dage kan man mærke en opblomstring i genrens popularitet herhjemme, og det betyder at vi får nye, spændende ting på dansk på bibliotekets hylder.

DragonBall

Først og fremmest bliver den gamle DragonBall-serie genudgivet, og den skulle du tage at læse fordi den har en helt unik energi, spændingskurven er helt i top og persongalleriet er fantastisk.

My hero Academia

Dernæst skulle du tage et kig på serien My Hero Academia som er skrevet af Kōhei Horikoshi. Det er en superhelteserie, med nogle vildt fede hovedpersoner og en virkelig energisk tegnestil.

Manfra - den franske variant

Derefter skulle du tage at prøve en helt ny variant indenfor tegneserierne kaldet ”manfra”, som er serier i den orientalske tegne-stil, men som er skabt af franske kunstnere. Her kan i særdeleshed serien ”Radiant” af Tony Valente. Det er en serie med en større samling hekse-troldmandsagtige typer i hovedrollerne, men med meget dybere og mere alvorlige temaer end man lige forventer under den sjove og action-fyldte handling.

Og så skulle du tage et kig på den klassisk-fokuserede manfra om de Tre Musketerer som er lavet af Cédric Tchao, og som ganske tæt følger handlingen i to store, franske filmatiseringer fra 2022 og 2023 i bindene om ”D’artagnan” og ”Milady”.

Manga på engelsk

Sidste men bestemt ikke mindst har vi også de senere ar år indkøbt et par serier på engelsk, som du ikke burde snyde sig selv for, da de (hver for sig) bestemt kan noget. Det er superhelte-serien om ”One Punch Man” af Yusuke Murata og den overnaturlige ”Black Butler” serie af Yana Toboso.

Materialer