Fem gode billedbøger om at føle sig anderledes

20.09.23
Indimellem kan man have brug for noget eller nogle at spejle sig i, og her kan litteraturen være en god hjælp. Vi har fundet fem gode billedbøger, der på hver sin måde handler om at føle sig anderledes. Mest for de 3-7årige.

Lidt mere Karl-Emil

Hvor alle de andre kaniner drømmer om gulerødder, så drømmer Karl-Emil om disko.

Charmerende fortælling med et stærkt budskab om at være sig selv og om at turde at gå mod strømmen.

 

 

 

 

Uno er enestående!

Uno er ikke helt som de andre, for Uno mangler et ben og kan ikke vralte. Tilgengæld kan Uno hoppe, snurre og rulle!

En virkelig fin bog om at have et handicap og om dem der er bange for det anderledes - men også om at bruge sin forskellighed som en styrke.

 

 

 

Lille Frøken Pingelpot

Den lille Pingelpot prøver at passe ind i hønsegården og pippe ligesom de andre, men hendes næb er fuldt af de særeste lyde, som ingen forstår. Det er ikke rart at være anderledes - medmindre man har én at være anderledes med.

Fantastisk bog på vers om ikke helt at passe ind.

 

 

 

Herman hører til hos os!

Pingvinen Herman bliver allerede som æg adopteret af en kongepingvinfamilie. Den nye lille pingvin falder godt til i familien, men efterhånden som han vokser, viser det sig, at han er lidt anderledes end resten af flokken.

Er det bedst at ligne andre eller være sig selv?

 

 

Pelles piratmødre

Pelle er virkelig flov over sine mødre, der går i pirattøj og synger sømandsviser dagen lang. Han ville sådan ønske, at hans familie var ligesom alle andre familier. Da klassen skal på på udflugt til søs, melder Pelles mødre sig straks til at tage med, men Pelle prøver at tale dem fra det.

Bogen er oplagt til dialog om forskellige familieformer.