Ideer til læsning i vinterferien

06.02.24
Vores børnebibliotekar Pernille anbefaler her 4 gode læseoplevelser - perfekte til vinterferien.

Alba Columbas sidste rejse af Liva Skogemann:

Søstrene Sandra og Lisa finder en såret brevdue, som de tager sig af. Snart er de hvirvlet ind i endnu et mysterium med koder og dæmoner.

Skøn bog om søstre, venskab og mysterier. Selv om den er 3. bind i en serie, kan den sagtens læses selvstændigt. Den formår på en nænsom og blid måde at opbygge en snert af uhygge på en god og hyggelig måde. Anbefales varmt til højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år.

Sommer i Bella Vista – den store sanddyst af Lars Daneskov:

Det tegner sig til at blive en dødssyg sommerferie, for Bella skal i sommerhus med sin storebror og far. Heldigvis er sommerlandet ikke helt så kedeligt.

Har I læst alle bøgerne om Sallys far, kan det varmt anbefales at I låner denne sjove bog til højtlæsning fra ca. 6 år og selvlæsning fra ca. 9 år.

Isabella – vær som du er af Lin Hallberg

Kevin er med Niels hjemme og lege. De leger prins og prinsesse, og Isabella er kongehest! Men tilbage i skolen siger Kevin, at Niels er en løgner, når han fortæller om, hvad de har lavet sammen.

Jeg er vild med Lin Hallbergs skønne gengivelser af uvenskab imellem børn, og hun er i denne bog også rigtig god til at formidle, at venskab også skal foregå på ens egne præmisser. Sød og eftertænksom historie til højtlæsning fra 6 år og selvlæsning for 8-10-årige.

Matematiklaboratoriet: Spændende projekter for kvikke hoveder

Kom med ind i matematiklaboratoriet, hvor du kan lege og eksperimentere dig til sjov og lærerig viden om matematik.

Trods bogens titel er denne bog ikke fyldt med regnestykker, men er derimod fyldt med en masse ideer til kreative projekter. Den forklarer fint, hvordan matematikken anvendes for at lave projekterne. For matematikglade og kreative børn mellem 5 og 13 år og deres forældre samt for skolelærere, som søger praktiske matematikaktiviteter.

Materialer