Interaktive billedbøger

24.01.24
Bøger der leger med læseren

Indenfor de sidste par er der kommet nogle helt fantastiske billedbøger, der ikke vil læses på traditionel vis. De vil hellere lave lyde, være en racerbane eller endda fungere som en hat og på den måde interagere med læserne.

Det er helt speciel måde at læse en bog sammen på, som kræver at barnet og den voksne er en aktiv del af fortællingen. Det udfordrer også barnet på, hvad en bog er og lægger op til sjovt og hyggeligt samvær. 

Bøgerne går fra 3 år og op

Bogen der ikke vil læses af David Sundin

Det her er bogen der ikke vil læses og vil gøre alt for at ikke at blive det! Den prøver at slutte bogen fra starten, lave sig selv om til et rat og forsøger tilmed at flyve væk.
et er virkelig god underholdning for både barnet og den voksne, der skal forsøge at læse højt af bogstaver der forvandler sig og bytter rundt på bogstaverne. Der er indtil videre 3 bøger i serien, der ikke vil læses. 

Alder:3-7 år  

Bogen der hellere ville være en badevægt af Martin Sommer og Thomas Skov

Her inviteres barnet fra starten af til at hjælpe bogen med at være en badevægt, zoologisk have, racerbane osv. For bogen vil meget hellere være noget helt andet end en bog.

Den er sjov og illustrationerne er fine, og barnet er en aktiv del af historien. 

 

 

Bogen der hellere ville være en lydbog

Her har bogen brug for barnets hjælp til at lave lydeffekter. Der skal for eksempel bruges en lynlås til at lyde som sav og vand skal gurgles for at efterligne et fiskekor.

Meget sjov og humoristisk med fine sproglige finurligheder til den voksne. 

 

 

Sover du Boris? 

Bjørnen Boris er virkelig træt og vil meget gerne sove. Måske kender I allerede den gnavne bjørn, men i denne fortællling er det musevennerne der fortæller historien, og udstikker ordrer om at vugge og ryste bogen for at få Boris til at sove. 

Til både nye og gamle fans af Boris, 

Materialer