Skolestart - bedste bøger om at starte i skole

25.05.22
Skal dit barn starte i skole? Vi anbefaler nogle af de nyest og fineste bøger, der kan være med til at fortælle og forklare om overgangen fra børnehave til SFO/skole

At starte i skole er en stor oplevelse i et barns liv, og de reagerer meget forskelligt på dette skift - nogle glæder sig, nogle vil gerne være så forberedte som muligt og andre er nervøse. Her kan bøger være en hjælpende hånd til at skabe en dialog og få svar på nogle af de spørgsmål, der trænger sig på hos barnet. Eller bare være med at gøre glæden større.

Hvordan begynder man i skole? Af Anna Fiske

Er dit barn nysgerrig på skolestart er her en rigtig fin og oplysende bog, der helt lavpraktisk ved hjælp af fine illustrationer beskriver, hvordan man for det første starter i SFO, selve skolestarten, hvem de voksne er, og hvad skoletasken skal indholde.

Der er fine illustrationer, gode råd og bogen lægger vægt på venskab og empati.
 

Vitello begynder i skole af Kim Fupz Aakeson

Vitello er efterhånden en velkendt figur på børnebiblioteket og i de danske hjem. Her skal han starte i skole, og bogen er skrevet i korte kapitler, der meget humoristisk fortæller fra et børneperskektiv, hvordan det er at begynde i skolen, og de forvirringer der kan opstå.

Man kan også gå opdagelse efter særlige bogstaver i løbet af bogen. 

 

Karen begynder næsten i skole af Karen Vad Bruun

En sød og hyggelig højtlæsningsbog, hvor vi følger Karen, der starter i mini-SFO. Karen glæder sig, men alligevel er det en stor ting, at sige farvel til det trygge børnehaveliv. Bogen beskriver rigtig fint den usikkerhed, som kan opstå ved skiftet fra børnehave til SFO.

Læs også gerne videre om Karen i "Karen begynder endelig i skole". 
 

Vi skal i skole! af Helena Bross

Varm højtlæsningsbog hvor vi følger nye klassekammerater i deres første skoleår. Vi følger de seks børn imens de finder ud af, hvad lektier er for noget, hvad foregår der i frikvartererne og hvordan nye venskaber opstår. Situationer som børn kan genkende og spejle sig i.  

 

 

Ruth-Viola med bindestreg af Gitte Løkkegaard

Rigtig sjov oplæsningsbog for den 5-7 årige. Ruth-Viola er lige begyndt i skole, hvilket hun synes er hårdt arbejde. Godt hun har sin usynlige ven Olé. 

Ved hvert kapitel er der idéer og forslag til, hvad forældre og lærere kan tale med børnene om i historien. 

Tags
Materialer