Vinderen af børnevalget 2022 er fundet

02.11.22
Eddie vandt Børnevalget 2022. Han sejrede snævert foran Star Girl, mens tredjepladsen gik til Nomerne. I hele Danmark har over 16.000 børn været til børnevalg.

Vinderen af børnevalget 2022 er fundet

Eddie vandt Børnevalget 2022. Han sejrede snævert foran Star Girl, mens tredjepladsen gik til Nomerne. I hele Danmark har over 16.000 børn været til børnevalg.

Hjælpsomme børn i Gladsaxe

I Gladsaxe stemte 555 børn, og flertallet her gik til Cirkeline med sloganet 'Ja til hjælpsomhed'. Hun fik 118 stemmer. Eddie fik i Gladsaxe 98 stemmer med sloganet 'Ja til at bestemme selv', og Mimbo Jimbo tog trediepladsen med sloganet 'Ja til mere fantasi' med 68 stemmer.

Eddie er en herlig lille ballade-dreng, som gør, hvad der passer ham. Og så er han lillebror til Sally fra Sallys far-bøgerne.

Eddie synes, det er vildt kedeligt at lære alfabetet, så han finder på sin helt egen måde at lære det på. En tur i Zoologisk have bliver endnu sjovere, end Eddie havde troet – og hans far havde håbet. Eddie kan også finde på at gå hjem fra børnehave, selvom far ikke er der til at hente ham, og selvom han ikke får lov af pædagogerne, for Eddie vil selv.

I den helt nye bog 'Eddie hjælper til', som snart kan fås på biblioteket, brokker far sig over, hvor hårdt det er at være voksen. Eddie vil gerne hjælpe til, for det virker da nemt nok at lave voksenting, når man bare bruger sin fantasi. Far er ikke helt enig.

Bøgerne om Eddie er skrevet af Thomas Brunstrøm, illustreret af Thorbjørn Christoffersen og udgivet af forlaget Carlsen. 

Bøgerne findes på hylderne på alle landets biblioteker og som E-bøger og lydbøger på bibliotekernes digitale tjeneste eReolenGo.

Børnevalget blev i år afholdt for femte gang. Som i tidligere år er Børnevalget arrangeret af Ballerup Bibliotekerne og Danmarks Biblioteksforening i samarbejde med landets øvrige biblioteker med henblik på at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

Et stort tillykke til Eddie med den flotte valgsejr ved Børnevalget 2022!

 

Materialer