Årets bedste bøger 2023

01.12.23
Litteratursiden giver deres bud på året bedste bøger


Litteratursidens redaktion er dykket ned i deres læselogs fra 2023 og har håndplukket deres absolutte favoritter. 

Det er ikke let at vælge i et bogår, der bugner af fantastiske udgivelser. Her præsenteres et udvalg af de bedste af de bedste. Temaer spænder bredt i bøgerne, der griber fat i tidens brændende emner som kapitalisme, klasse, klima og kønsidentitet.
 

Klasse og social ulighed 

En del af dem dykker dybt ned i samfundsudviklingen i både fortid, nutid og fremtid. På ny tager forfattere fat på klassesamfundets betydning og dykker ned i personlige vinkler på, hvad det vil sige at leve under fastlåst undertrykkelse.
 

Flere magtforhold 

Flere andre former for magt er på spil, når parforholdet bliver udlagt som ægte litterær gyser i eller når fiktion om Vladimir Putins giver skræmmende indblik en den rå politiske magt, der udspiller sig på den internationale scene.
 

At forstå nutiden gennem fortiden 

Mange forfattere, der tidligere har kastet sig over samtidens udfordringer, vælger nu at lægge deres romaner i en historisk ramme. Fra bronzealderens episke fortællinger til velfærdssamfundets vugge tager de os med på en rejse, der kaster nyt lys over nutiden gennem fortiden. 

I årets bedste bøger finder du stærke karakterer og gribende hændelser. De personlige fortællinger giver indblik i psykisk sygdom, rodløshed og ensomhed. Og mellem øjeblikke af dyb ulykke springer humoren frem.

Læs hele temaet her