Årets bedste musik

13.01.22
Martin giver her sit bud på årets bedste lytteoplevelser

Leon Bridges: Gold-Diggers sound

Bridges er tilbage med endnu en lækker og fløjlsblød omgang  r&b og retro-soul. Albummet cementerer hans status som en af nutids største croonere. Denne gang skuer han dog også lidt fremad  rent musikalsk – hvilket i dén grad klæder ham. Alt i alt et virkelig lækkert album.

 

 

Rhiannon Giddens: They're calling me home

Frontkvinden fra bandet Carolina Chocolate Drops er ude med et album  lavet i samarbejde med sin mand og musikalske partner, den italienske multiinstrumentalist Francesco Turrisi. De  kombinerer Turrisis kærlighed til jazz med Giddens' interesse for afroamerikanernes musikalske rødder. Det er en afdæmpet og mørk plade, der samtidig stråler af kærlighed til både irsk, amerikansk og italiensk musikkultur og historie.

Turnstile: Glow on

Det amerikanske Hardcore band er tilbage med et nyt album hvor de midt i mellem masser af forvrængning og riffing også giver plads til nemlig masser af melodiøsitet og dansabilitet og syng-med omkvæd. Det er alt sammen stærkt vanedannede og et musikalsk højdepunkt indenfor genren.

 

 

Gojira: Fortitude

Det syvende album fra det franske metalband Gojira. Albummet byder på en sand rigdom af detaljer og kompleksitet alt sammen båret oppe af  deres vanglige overlegne instrumentering og en sikker sangskrivningspen. Teksterne kredser denne gang om menneskets ødelæggelse af  vores planet.

 

Drew Sycamore: Sycamore

Ligesom mange andre musikere pt, er danske Drew Sycamore stærkt inspireret af ’80’ernes musik. Hun pakker det ind i  hendes fortolkning og får  skabt sig eget ypperlige popudtryk som er utrolig dansabelt og iørefaldende. Her er tale om rendyrket popnostalgi, på den fede måde.
 

 

Erika de Casier: Sensational

Danske Erika  De Casier er kraftig inspireret af  ’90erne og ’00ernes r&b stjerner. Men hn formår at give lyden et drys af noget moderne og sætter i den grad sit eget præg på musikken. Det er et mesterligt album på internationalt niveau.



 

Mdou Moctar: Afrique victime

Afrikansk ørkenrock af ypperlig kvalitet. Moctar er vokset op i Niger og har tuareg musikken som  kulturel baggrund derudover han er en guitar ekvilibrist af en anden verden. Han er inspireret af store guitarister som bla Eddie Van Halen og Jimi Hendrix – hvilket gør hans musik til en smeltedigel af mange stilarter fra både vestlig og afrikansk musik – hvilket gør den utrolig lytteværdig.

Low: Hey what

Minimalistduoen Lows 13. Album er et brud med deres tidligere drømmenede indierock stil. Denne gang har de skabt et album fuld af mareridtsagtig støj indkapslet i et elektronisk univers. Det er et sonisk angreb på sanserne og det fungerer virkelig godt