Adrian Hughes – fra smagsdommer til podcaster

Den karismatiske tv-personlighed kommer på besøg.

Oprindeligt er Adrian Hughes uddannet journalist, men der er nok ikke nogen tvivl om, at der fra kulturområdet, at de fleste kender den dansk-walisiske tv-vært.

Et kendt kulturansigt

Mange lærte første gang Hughes at kende, da DR2 slog tv-dørene op i 1996, hvor han ikke alene var en af de mest markante værter, men også arbejdede som tilrettelægger og reporter. Siden har hans karriere hos DR bragt ham forbi kulturprogrammerne Kulturjournalen, Kulturfredag, Kulturtirsdag og – nok mest kendt, elsket og vidunderligt berygtet – Smagsdommerne.

I de senere år har Hughes især slået sine folder i både Historiequizzen og Kunstquiz på DR K.

Hughes fortæller om egen familiehistorie

Anledningen til Hughes’ besøg på Gladsaxe Hovedbibliotek er podcastet ”Mors Afskedsbrev”, hvor Hughes graver i sin egen families historie. Det er et virkeligt smukt og velproduceret podcast, der fortæller historien om en spektakulær familie i efterkrigstidens københavnske overklasse. Hughes holder sig ikke tilbage og kommer helt ud i de mørkeste hjørner af den menneskelige psyke.

En veltalende herre.

I 2004 modtog Hughes DRs sprogpris, så der hersker ingen tvivl om, at det er en veltalende, fremragende fortællende og levende formidler, der slår vejen forbi Gladsaxe Hovedbibliotek torsdag 28. oktober kl. 19:00. Billetter kan selvfølgelig købes her på hjemmesiden.