Et billede fra filmen Klienten

A.J. Kazinski går til filmen

Forfatterduoen fortæller om deres nye film i Bibliografen.

Hvem er A.J. Kazinski? En dansk krimiforfatter bag en lang række bestselleromaner om blandt andet den københavnske politimand Niels Bentzon, ville være et muligt svar. Skal man tættere på sandheden, er det dog nødvendigt at kigge lidt tættere på, hvem der gemmer sig bag forfatternavnet. Det er nemlig et pseudonym, bag hvilket de to herrer Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich gemmer sig.

A og J står for Anders og Jacob

Jacob Weinreich er uddannet fra Filmskolens manuskriptlinje og har således skrevet en række spillefilm. Han er også forfatter til en lang række romaner for både børn og voksne, så der er masser af fortællemæssig erfaring at tage af.

Anders Rønnow Klarlund har en fortid som filminstruktør bag sig. I årene 1996 til 2012 instruerede han bl.a. film som ”Den Attende”, dukkefilmen ”Strings” og gyserfilmen ”Besat”. Filmkarrieren blev dog sat på pause til fordel for parløbet med Weinreich, ligesom Klarlund også har skrevet romaner i sit eget navn.

Sammen har de leveret den ene intense kriminalroman efter den anden, og der har været masser af vind i sejlene for duoen. Faktisk er samarbejdet så strålende, at et enkelt pseudonym ikke kan gøre det. Derfor skriver de to herrer også krimier under navnet Anna Ekberg.

Nu vender de begge tilbage til filmmediet med thrilleren ”Klienten”, som de har skrevet og instrueret sammen.

Mød forfatterne og se deres film

I ”Klienten” møder vi psykologen Susanne, der bliver indblandet i et uhyggeligt og farligt spil med en seriemorder. Det ville være synd at afsløre meget mere, da filmen tager den ene overraskende drejning efter den anden.

Onsdag 16. marts klokken 17:30 kan du opleve de herrer A.J. Kazinski i samtale om arbejdet med filmen, ideerne og forfatterskabet. Det sker før en forpremiere på filmen. Billetter kan købes eller bestilles på Bibliografens hjemmeside.

Materialer