Billede af Hovedbiblioteket

Bibliotekerne er åbne igen, med Coronapas + ID

20.04.21
Læs her, hvordan du kan bruge bibliotekerne, og hvordan vi sikrer os, at Coronaretningslinjerne overholdes.

Vi åbner Hovedbiblioteket, Bibliografen Bagsværd, BIBLIOTEK+, Mørkhøj Bibliotek og Værebro Bibliotek i de betjente åbningstider: Se åbningstider for alle biblioteker via dette link: Åbningstider
Du kan gå rundt mellem hylderne og låne og aflevere. Du må også gerne tage ophold i biblioteket, og det betyder, at du igen kan benytte pc’er, printere, studierum og læse aviser.

Coronapas + ID

For at benytte bibliotekerne skal alle personer fra 15 år medbringe gyldigt Coronapas digitalt eller på print samt legitimation. Desuden skal alle personer fra 12 år bruge mundbind. 

Fra 21. maj skal du ikke længere vise Coronapas ved indgangene til bibliotekerne, men du kan blive bedt om at vise dit Coronapas under dit besøg, da vi udfører en daglig stikprøvekontrol af alle tilstedeværende personer fra 15 år. Du skal fortsat vise Coronapas og ID, når du besøger biografen i Bibliografen.   

Med coronapasset skal du dokumentere ét af disse krav: 
• Du har fået første vaccinestik for 14 - 42 dage siden. 
• Du har haft corona inden for de seneste 14 dage - 8 måneder. 
• Du er testet negativ inden for de seneste 72 timer
 

Læs mere om hvordan du får dit Coronapas  

Derudover gælder de generelle retningslinjer også på bibliotekerne: Hold afstand og bliv hjemme, hvis du har symptomer. Vi sørger for at lufte ud og spritte overflader af, så det er sikkert og trygt at komme på biblioteket. 

Nu kan du igen hente bøger på din egen filial

Nu åbner bibliotekerne igen i Gladsaxe Kommune, og det betyder, at du igen kan afhente reserveringer på den filial, hvor du hører til.

Hvordan gør du?

Det er vigtigt, at du læser det følgende, da der lige er et par ting, du skal gøre, for at det virker.

  1. Log ind på vores hjemmeside med dit CPR-nummer og din pinkode på fire tal. Her klikker du på ”Min Konto” og finder derunder din brugerprofil. Her skal du rette ”AFHENT RESERVERINGER PÅ” til din ønskede filial.
  2. Hvis du har reserveringer, hvor du stadigvæk står i kø, skal du sætte flueben ved materialet under ”RESERVERINGER I KØ” og klikke på ”OPDATER VALGTE RESERVERINGER”. Så kan du ændre afhentningsstedet til din ønskede filial.

Hvis der allerede står et eller flere materialer og venter på dig

Har du allerede fået besked om, at der står et eller flere materialer og er klar til dig på Gladsaxe Hovedbibliotek, så vil vi blive MEGET GLADE, hvis du kunne afhente det der.

Skulle det af forskellige grunde være svært for dig at afhente på Hovedbiblioteket, så kontakt os. Så får vi selvfølgelig materialet transporteret til den ønskede filial. Hvis du vælger at få sendt din reservering ud til en anden filial, skal du vente, til der kommer en ny afhentningsmeddelelse, før du kan hente materialet.

Gebyrer

Fra den 10. maj bliver der igen tilskrevet gebyrer på for sent afleverede materialer. Gebyrtilskrivningen gælder materialer, der har en afleveringsdato fra sidste nedlukningsperiodes start den 9. december 2020 og frem. Materialer med afleveringsdato den 8. december 2020 eller tidligere er allerede tilskrevet gebyrer, der stadig fastholdes. Du kan se afleveringsdato for dine materialer på din lånerstatus på hjemmesiden.

Hvordan afleverer du bøger?

Der er to måder at aflevere materialer på.

  1. Du kan aflevere ved at møde op på dit lokale bibliotek og aflevere præcis, som du gjorde før nedlukningen. BEMÆRK AT DETTE KRÆVER GYLDIGT CORONAPAS.
  2. Du kan aflevere bøgerne i indkastet på Værebro Bibliotek og på Gladsaxe Hovedbibliotek. Her kræves der IKKE Coronapas. På Hovedbiblioteket foregår udendørs ved siden af indgangen på bibliotekets bagside modsat Søborg Hovedgade. På Værebro Bibliotek finder man indkastet på den modsatte side i forhold til indgangen til biblioteket - ud mod busholdepladsen.
    Du kan også aflevere dine materialer på en bogvogn ved indgangen til bibliotekerne i åbningstiden. Her vil du ikke få en kvittering.

Alle indgange åbner på Hovedbiblioteket  

Fra 21. maj åbner alle indgangene til Hovedbiblioteket. Du kan derfor igen besøge biblioteket fra indgangen på bagsiden, ved Grønt IDÉcenter og fra Bibliotekshaven. Hovedindgangen og elevatoren nedenfor er fortsat åben.  

Vi lukker for click ’n’ collect og den særligt bemandede mail- og telefonvagt

Du kan selvfølgelig ringe og skrive til bibliotekerne som normalt. Se telefonnumre og mailadresser til de enkelte filialer her: Biblioteker

Vi glæder os til at ser jer alle sammen på Gladsaxe Bibliotekerne.