Børnevalg 2022

11.10.22
Hvem skal vinde årets børnevalg? Fra den 11. oktober og frem til den 1. november kan børnene gå til stemmeboksene på børnebibliotekerne i Gladsaxe.

Børnene skal også stemme!

Traditionen tro inviterer Gladsaxe Bibliotekerne til Børnevalg for at styrke børnenes forståelse for og lyst til at deltage i demokratiet.

På valg er 10 kendte figurer fra børnebøger, der alle gør sig til med valgløfter, plakater og slogans. Du kan for eksempel stemme på Nomerne med sloganet "Ja til at passe på hinanden" eller på Mimbo Jimbo med sloganet "Ja til mere fantasi".

I kan komme forbi alle biblioteker i Gladsaxe og se kandidaternes valgplakater og slogans. Og så er det bare om at vælge, hvilken én der skal stemmes på.

En landsdækkende succes

Det er 4. gang, der afholdes børnevalg på bibliotekerne. Ved børnevalget i 2017 deltog over 15.000 børn, og her vandt Villads fra Valby en overbevisende sejr med hele 4260 personlige stemmer på valgsproget om ”Ja til slik”. I 2019 vandt Carla og ”Vildheks” ved valget, hvor flere end 17.000 børn og størstedelen af landets kommuner deltog, og i 2021 vandt Ternet Ninja, og ca. 16.000 børn stemte på landets Biblioteker.

Du kan læse mere om børnevalg her på børnevalg.dk

Materialer