Bogtips i september – nye romaner

02.09.19
To søstre fra Thy, den engelske overklasse og fransk uhygge er ingredienserne i denne måneds bogtips.

Guillaume Musso: Fortidens mørke
Franske forfattere har de senere år for alvor fundet vej til de danske læsere. Ikke mindst indenfor krimi og spændingslitteraturen har vi fået øjnene op for navne som Michel Bussi, Pierre Lemaitre, Leila Slimani og Bernard Minier. Kendetegnende for dem er et højt kvalitetsniveau og samtidig leverer de varen, når det drejer sig om spænding og underholdningsværdi.
Til den liste kan også tilføjes Guillaume Musso, som nu er på banen med sin 5. bog på dansk, hvor en ung kvinde forsvinder fra en gymnasiekostskole. Femogtyve år senere mødes tre gamle venner i forbindelse med en genforeningsfest på gymnasiet, og tankerne om, hvad der skete med den forsvundne veninde, er ikke glemt, da et lig bliver fundet i murene i skolens sportshal…
 

Julian Fellowes: Fine fornemmelser
Julian Fellowes er manden bag tv-serien Downton Abbey og romanen Belgravia. Hans nye roman har igen den engelske overklasse som overordnet tema, og denne gang er tidsperioden 1990’erne.
Edith Lavery lever et almindeligt Londonliv med et kedeligt job i et ejendomsmæglerfirma, da hun finder sammen med aristokraten Charles Broughton, der er arving til godset Broughton Hall. Men livet blandt den engelske landadel er ikke for sarte sjæle, og Broughton Hall regeres enevældigt af Ediths svigermor, og et magtspil mellem de to kvinder er i gang.
Romanen sammenlignes af forlaget med Jane Austen.
 

Maria Helleberg: Søstrene fra Thy
Så er Maria Helleberg endelig klar med fortsættelsen til bestselleren Kvinderne fra Thy, efter at udgivelsesdatoen har været udskudt i flere omgange.
Slægtsfortællingen, som er inspireret af forfatterens egen familiehistorie, er nu tidsmæssigt rykket frem til 1940’erne.
Marie Dusines døtre Gerda og Ruth får med besættelsen i 1940 deres liv vendt på hovedet. Gerda er færdig med skolen og må blive i Thisted hos mor Marie, da faren dør. Her får hun en læreplads i en boghandel og følger på sikker afstand Ruths vilde liv i København. Ruth flirter med en officer fra SS-hovedkvarteret på Hotel d’ Angleterre. Hvad Ruth betror Gerda, tør hun ikke fortælle mor Marie. Og hvem Gerda skjuler i boghandlens baglokale, kan hun hverken fortælle sin mor eller søster.

Materialer