Dystopiske romaner

05.04.18
Tips til dystopiske romaner

Hele verden bliver kontrolleret af et ubarmhjertigt, totalitært regime og der er intet håb forude…

Dette er et klassisk scenario i de dystopiske romaner. Gennem tiderne har de haft en enorm betydning i forhold til hvordan vi anskuer vores samtid og ikke mindst den usikre fremtid. Både venstre- og højrefløjen kaster om sig med begreber som ”Orwellsk” og ”Big Brother is watching you”..

Begge selvfølgelig referencer til den dystopiske roman, der suverænt har haft den største kulturelle gennemslagskraft: 1984 af George Orwell.

Uanset politisk ståsted, er der mange der refererer til en dystopisk roman som 1984 for at formidle deres budskab omkring hvordan de opfatter virkeligheden anno 2018.

Og så er der dystopierne hvor verden af den ene eller anden grund er lagt øde. Eller næsten øde. Hvor personerne navigere i en død verden fuld af ondskab. 

Samtalesalon 

I samme åndedrag skal det nævnes, at Gladsaxe Hovedbibliotek inviterer til en samtalesalon d. 3. oktober, hvor du vil blive budt på et lynkursus i dystopiske romaner.

Hvornår begyndte denne litterære tendens?...og er det måske lidt svært at definere hvad en ”rigtig” dystopisk roman er?

Du blive budt på et kort oplæg om emnet og derefter skal vi have gang i en lille diskussion om emnet.

Vi byder på rigelige mængder velbrygget kaffe – ikke at vi får brug for det, da disse romaner er nok til at holde os vågne om natten!

Her er en liste med dystopiske romaner.

 

Materialer