Billede fra Forfatterweb
Billede fra Forfatterweb

Fokus på: Sally Rooney

24.05.19
Et af tidens hotte navne på den litterære scene.

Irske Sally Rooney har som kun 28-årig allerede slået sit navn fast som forfatter med 2 omtalte udgivelser i bagagen. Udråbt til at være en litterær stemme for Millenial-generationen, anbefales hun ofte af diverse kendisser på de sociale medier.

I 2017 udkom romanen ’Samtaler med venner’ til massiv presseomtale og strålende anmeldelser.
I bogen følger vi den 21-årige universitetsstuderende Frances og hendes venskaber, kærlighedsforhold, m.m. Stilen er meget tidstypisk med mange dialoger og uddrag fra sms’er og lignende, og den er også blevet rost for at være en meget troværdig fremstilling af, hvad det vil sige at være ung i 2010’erne.

Hendes nyeste roman, ’Normale mennesker’ (2019) vandt for nylig titlen som ’Book of the year’ ved British Book Awards med denne begrundelse: “a sublime work of literary fiction that exquisitely renders a universal experience: being young, finding love, friendship and, ultimately, a sense of self”.
Også i Danmark er Rooneys bog nr. 2 blevet flot modtaget, herunder en tildeling af 6 hjerter i Politiken, hvor Jes Stein Pedersen beskriver den som ”frisk som et æble, favnende som få, og fuld af tiltro til at modgang kan overvindes”.

Læs mere om Sally Rooney på Forfatterweb

Her kan du se en video, hvor hun læser et uddrag fra ’Samtaler med venner’.

 

Materialer