Gå på opdagelse i musikbiblioteket

07.06.22
I musikbiblioteket er der masser af muligheder for at udforske musikken – hvad enten du vil lytte, læse eller spille musik – og nu er der kommet nyt og bedre udstyr.

Er der overhovedet grund til at besøge musikbiblioteket, når man kan høre musik på Spotify, Youtube og et hav af musiktjenester? 
Ja, mener musikbibliotekar Martin Verner Hansen, som huserer i det hyggelige hjørne af Gladsaxe Hovedbibliotek, som er indrettet som musikbibliotek. 

- Du har en anden mulighed for at udforske musikken her. Vi har både det populære musik, men vi har også det mere nicheprægede f.eks. inden for jazz, rock og klassisk musik. 

Lyt og læs 

Musikbiblioteket bugner med cd’er og vinyl-plader. Her finder du også en stor samling af bokssæt, hvor kreativ indpakning danner rammen om spændende musiksamlinger, film, billeder og sjove overraskelser. 

Er Martin på vagt, er du altid velkommen til at spørge ham til råds, og ellers kan du tage et kig på hans faste udstilling med anbefalinger. 

Finder du noget interessant, kan du lytte til musikken på bibliotekets nye anlæg, inden du beslutter dig for, om musikken skal med hjem. 

Vil du vide mere om musikken, kan du dykke ned i biografier fra forskellige kunstnere, bøger om musik og musikhistorie og de nyeste musikmagasiner.  

Søg efter musik på hjemmesiden

Bibliotekernes lytterklubber

I bibliotekernes Jazzlytteklub og Rocklytteklub har du mulighed for at dele din interesse for musik i selskab med andre musikinteresserede – ofte med spændende arrangementer. 

Læs mere om lytteklubberne

Inspiration til dig, som selv spiller musik 

Hvad enten du er en klavervirtuos eller drømmer om at lære at spille guitar, er der masser af inspiration at hente i bibliotekets store samling af noder, sangbøger og bøger om, hvordan du spiller forskellige instrumenter – du kan sågar låne effektpedaler med hjem til din guitar. 

Søg blandt bibliotekets noder og sangbøger

Spil musik på biblioteket – med nyt og bedre udstyr

Kribler det i fingrene for at spille? Musikbiblioteket rummer både et helt nyt digitalt piano med vægtede tangenter, et trommesæt (spørg efter trommestikker ved skranken), el-guitarer og bas, som alle er velkomne til at bruge med omtanke for instrumenterne. Du forstyrrer ikke de andre biblioteksgæster, når du spiller – instrumenterne er sat til en forstærker og er lydløse undtagen i de tilkoblede høretelefoner.

Musikbiblioteket har netop fået en ny forstærker med en iPad tilknyttet, som giver dig endnu flere muligheder, når du spiller el-guitar og bas. Der er både en masse forskellige lyde at vælge mellem, ligesom du har mulighed for at spille sammen med din yndlingskunstner fra en YouTube video og med forskellige rytmespor.