Gladsaxe Bibliotekerne får certifikat i verdensmål

15.03.23
Bliv klogere på, hvordan vi bruger certificeringen til at arbejde med verdensmål

Byttemarkeder, madspildsbrunch og genbrugs klippe-klistre. Det spirer med grønne idéer og nye bæredygtige tiltag på dit lokale bibliotek, og nu har vi modtaget et verdensmålscertifikat som anerkendelse af vores arbejde med verdensmål og bæredygtighed.

Certificeringen som Danmarks Biblioteksforening, netværket DB2030 og bæredygtighedsorganisationen Chora 2030 står bag, hjælper biblioteker til at arbejde struktureret og ambitiøst med verdensmålene. Forud for certificeringen har medarbejdere fra alle filialer bidraget til en treårig handlingsplan, som allerede nu udmunder i konkrete tiltag.

Læs mere om certificeringen

Fællesskaber, hvor du kan gøre en forskel

Mange mennesker i Gladsaxe er optagede af at handle på verdensmålene og bidrage til en bedre og grønnere verden, og dem ønsker vi at bakke op om – og samtidig motivere endnu flere til at engagere sig.

Det giver handlekraft at gøre noget meningsfuldt sammen med andre. Derfor bruger vi vores rolle som lokale mødesteder til at facilitere fællesskaber, hvor du sammen med andre kan arbejde for at gøre en forskel – hvad enten fokus er på biodiversitet, ensomme ældre eller noget helt tredje.

I BIBLIOTEK+ har vi gode erfaringer med at støtte op om borgeres engagement i verdensmålene bl.a. i netværket ’Sammen om Verdensmål’, som du også kan blive en del af (Link til Sammen om verdensmålsnetværk).

Tænker bæredygtighed ind i egen praksis

Certificeringen handler også om selv at vise vejen og gøre vores biblioteker mere bæredygtige. Vi ser løbende på egen praksis med verdensmålsbrillerne på, som når vi f.eks. beder folk om at tage deres egne kaffekopper med til arrangementer, så vi kan nedbringe forbruget af engangsservice eller opfordrer folk til at låne et stofnet til deres bøger, så vi ikke længere udleverer plastposer.

Inspiration til at gøre verdensmål til hverdagsmål

Som verdensmålscertificeret bibliotek fokuserer vi på at formidle viden og inspiration til, hvordan du selv kan bidrage til verdensmålene, hvilket er i fuld fokus, når Gladsaxe Bibliotekerne snart deltager i den nye landsdækkende temauge UGE17 med masser af spændende arrangementer med inspiration til at gøre verdensmål til hverdagsmål.

Læs om verdenmål på Gladsaxe Bibliotekerne her.