Logo for GLADSAXE DOX

GLADSAXE:DOX – Dokumentarfilmfestival i Bibliografen

Oplev de nyeste og bedste dokumentarfilm i Bibliografen – med fornemme besøg.

Snart er der CPH:DOX-festival, og denne gang er Gladsaxe med. Sammen med den københavnske festival har Bibliografen skræddersyet et helt særligt program med fantastiske film til den lokale festival GLADSAXE:DOX.

Besøg af Puk Damsgaard

Du kan blandt andet opleve PUK DAMSGAARD, der slår vejen forbi Bibliografens sal 1 for at fortælle om sin film ”THE HOSTAGE TAKERS”. Filmen er baseret på et chokerende og konfronterende interview med to livstidsdømte, britiske ISIS-medlemmer. En af de to ISIS-medlemmers fanger var den danske fotograf Daniel Rye, hvis fortælling vidner om deres brutalitet. Puk Damsgaard og Søren Klovborgs stærke film fungerer nærmest som et intenst gidseldrama.

Filmen vises 21. marts kl. 19:30 – med besøg af Puk Damsgaard.

Lisbeth Zornig Andersen sætter tingene i perspektiv

”DE UMYNDIGE – BRAVEHEARTS” er fortællingen om børn og unge, der søger hjælp og husly på Danmarks eneste krisecenter for børn under 18 år. Mange er hjemløse, nogle fortæller, at de er flygtet fra vold i hjemmet eller andre svigt og uholdbare situationer. De beder om hjælp til at komme væk og ønsker mere end noget andet et trygt sted at bo.

Efter filmen leverer forfatter, debattør og dokumentarist LISBETH ZORNIG ANDERSEN et oplæg om sit eget arbejde med udsatte unge.

Filmen vises 27. marts kl. 19:00 – med besøg af Lisbeth Zornig Andersen.

Lækker Bossa Nova og besøg af Jonas Visti

Den brasilianske sangerinde Miúcha stod ofte i skyggen af de mandlige Bossa Nova-stjerner, hun optrådte med. Men selv i en mandsdomineret verden kunne Miúchas stemme ikke holdes tilbage. ”MIÚCHA – THE VOICE OF BOSSA NOVA" (engelske undertekster) er både en historie om en inspirerende kunstner og brasiliansk musik.

Filmen vises 17. marts kl. 20:00, men allerede kl. 19:00 vil DRs radiovært JONAS VISTI spille plader med skøn Bossa Nova i Bibliografens café.

Trump, Roger Stone og Guldbrandsen

Fem mennesker døde, og 141 blev såret, da tilhængere af den amerikanske præsident Donald Trump stormede Capitol i Washington den 6. januar 2021. ”Magten er stjålet” havde været budskabet fra Trump, og måneders aggressiv retorik førte til et direkte angreb på demokratiet i USA.

”A STORM FORETOLD” er instrueret af danske Christoffer Guldbrandsen, der haft unik adgang til to af hovedaktørerne bag Trumps valgkampagne - den politisk strateg og rådgiver, Roger Stone, og Trump-kampagnens kommunikationsrådgiver, Michael Caputo.

Filmens vises 12. april kl. 19:30.

Grønne byer og håb for fremtiden

Hvordan skal fremtidens grønne byer se ud? Få nogle af svarene på en verdenssomrejse til klodens storbyer i en film, der med optimisme og smittende energi ser på løsninger i stedet for problemer.
Med bekymring for fremtiden som motor rejser et ungt fransk par verden rundt for at besøge byer og tale med urbane landmænd, plantearkitekter, guerillagartnere og andre inspirerende mennesker for at få hjælp til, hvordan morgendagens ideelle, grønne by skal designes. ’Greem City Life’ fokuserer på løsninger frem for problemer, og filmen udvikler sig til en lille bombe af håb og energi.

Filmen vises 23. april kl. 16:00.

Debatten om mennesket

’Kampen om mennesket’ er en stjernebesat debatfilm, der løfter sløret for et intenst opgør, vi alle er en del af. Filmen handler om menneskesynet – vores forestillinger og idealer om mennesket, og hvordan vi forsvarer vores menneskesyn i en intens kamp, der rækker fra samfundets store scener til det enkelte menneskes bevidsthed. Svend Brinkmann, Caspar Eric, Anne Sophia Hermansen, Alberte Clement Meldal, Kaspar Colling Nielsen, Anna Libak og Frederik Stjernfelt og en lang række andre af landets mest prominente stemmer bidrager til denne debatskabende film om menneskesynet.

Filmen vises 24. april 17:30.