Gode bøger til efteråret

13.10.20
Det har været et fantastisk bogår, og her kan du få inspiration til efterårets læsning.

Vi er fem af norske Matias Faldbakken er uden tvivl én af årets mest interesssante romaner. Romanen skildrer den underspillede hovedperson, Tormod, som udfoldes i et sjældent ømt og lunt mandeportræt, der skildrer manden med ophøjet ro og charmerende ubestemthed.

Min anmelderkollega ved Litteratursiden, Britta Riis Langdahl, skriver bl.a.: "Faldbakken viser sin helt egen litterære originalitet i denne suveræne fortælling. En elegant og uforudsigelig nutidsskrøne fuld af humoristisk lethed og urovækkende dybde." Jeg er enig.

Alle himlens fugle af Rakel Haslund-Gjerrild er en glimrende roman, hvor havet spiller en hovedrolle. Romanen viser, hvordan det kan være at være det sidste menneske i verden. Den er velsskrevet og ikke mindst yderst aktuel.

Foruden de gode romaner har det også været et stærkt poesiår, hvor digterne fx skriver om adoption, racisme, køn, klima og natur samt familielivet.

Årets stærkeste digtsamling er i mine øjne Omkring Floden Han af Joan Rang Christensen, som jeg har anmeldt hos Litteratursiden med bl.a. disse ord: "Digtsamlingen tager pusten fra en undervejs – ment yderst positivt – ordene er som knytnæver, men samtidig yndefulde og nogle gange med en god portion humor. Én af de ting, der giver samlingen tyngde, er, at fokus ikke udelukkende er på digteren selv, men også på et land, et område og verden. Blikket er altså dobbelt; både indad og ud, både tænkende og handlende."

Det var blot nogle af de gode bøger, der er udkommet i år. Herunder følger lidt flere, som både jeg og mine kollegaer har læst og holdt af.

God fornøjelse.

Materialer