forfatterfoto: Christina Jensen

Gry Jexen vinder Læsernes Bogpris for 'Kvinde kend din historie'

22.04.22
Læserne er imponerede over Gry Jexens "Kvinde kend din historie", som giver kvinder den plads i historien, de fortjener.

Tre ugers afstemning er slut, og med overbevisende stemmetal er Gry Jexen og "Kvinde kend din historie" netop kåret som vinder af Læsernes Bogpris 2022. Med æren følger en check på 50.000 kroner.

En vigtig bog for alle om kvinders historie

Gry Jexen har i den grad imponeret læserne med sin velresearchede og levende historieformidling, som gør kvinders historie tilgængelig for alle på en ny og spændende måde.

Uddrag fra Litteratursiden:
”Kvinde kend din historie” er en bog om de kvinder, der måtte bryde med normerne for at udleve deres drømme, en bog om de kvinder, der har banet vejen for den moderne kvindes muligheder - og Jexen har med sin "Kvinde kend din historie" endelig givet dem en plads i historiebøgerne.

Samtidig giver ‘Kvinde kend din historie’ med sin titel et kærligt nik til de kvinder, der står bag ‘Kvinde kend din krop’ fra 1975.

Gry Jexen portrætterer i bogen 50 kvinder, der har levet i Danmark i løbet af de seneste 500 år, og som har gjort sig bemærkede indenfor forskellige områder. Et værk, som kaster lys på dem, der i mange år er blevet holdt tavse på trods af at levere et stykke vigtig Danmarkshistorie. 

Om prisvinderen

Gry Jexen er 33 år og cand.mag i historie og pædagogik & uddannelsesstudier. Hun har arbejdet med historieformidling i en årrække, er selvstændig podcast-vært, forfatter, foredragsholder, tv-tilrettelægger og skribent, og står bag Instagram-profilen ”Kvinde kend din historie” og podcasten af samme navn. 

Stort tillykke til Gry Jexen fra Danmarks Biblioteksforening og de danske folkebiblioteker og samarbejdspartnerne fra Litteratursiden og Ordkraft.

Materialer