Harry Whittaker fortæller om afslutningen på Lucinda Rileys De syv søstre-serien

03.05.23
Lucinda Rileys søn, Harry Whittaker, har netop været på besøg i København i forbindelse med udgivelsen af den 8. og sidste del i ”De syv søstre”-serien, "Historien om Pa Salt".

Lucinda Riley døde i 2021 af kræft i en alder af 55 år. Før sin død nåede hun at skrive flere tekststykker og notater til den afsluttende bog, Historien om Pa Salt, men det blev altså Harry Whittaker, som måtte skrive romanen færdig. 

"De syv søstre-serien" har taget verden med storm, som ikke er set siden udgivelsen af den sidste Harry Potter-bog. 

Vejen til udgivelse

Harry fortalte, at Lucinda virkelig måtte kæmpe for at få serien udgivet – hun fik fire afslag, før der endelig var et forlag, der takkede ja og derefter gik bøgerne som varmt brød over hele verden.

Samtidig sagde han, at selvom det er vemodigt, at Lucinda ikke kunne opleve det færdige resultat, så er dette en fejring af både seriens afslutning, men også hendes liv. 

Når man skriver en serie som denne, tager den en del af ens sjæl med. Lucinda elskede forskellige kulturer og den mængde research, det har krævet at skrive bøgerne, har været et eventyr i sig selv. Netop fordi hun havde researchet så meget, havde hun de bedste forudsætninger for at få stemninger og steder formidlet autentisk og med stor respekt. Under corona fik vi foræret en mulighed for at rejse jorden rundt fra vores lænestol.

At skrive sammen

Harry og Lucinda var bedste venner og sammen nåede de at skrive en håndfuld børnebøger. Lucinda havde altid gerne ville skrive bøger om skytsengle, men hun troede ikke, at hun kunne skrive til børn – derfor slog de sig sammen om at skrive Englevenner-serien.

Harry gav udtryk for, at det kan være meget ensomt at skive en bog, men hvis man skriver sammen med andre, er det hyggeligt. De blev faktisk også kun uvenner én gang, hvor hun også kastede noget efter ham! 

Færdiggørelsen af ”De syv søstre”

I julen 2018 havde Harry og Lucinda en lang samtale – som han ikke vil afsløre indholdet af – andet end hun bad ham skrive serien færdig, hvis nu det værste skulle ske. De snakkede kun om det den ene gang – og det var det. Lucinda vidste, at serien var i gode hænder. 

Harry fortæller videre, at det var én ting at diskutere at skrive serien færdig og så rent faktisk at gøre det. Det var på den ene side et enormt pres og så alligevel ikke. Han tænkte egentlig aldrig på det som en stor opgave, men mere som hans mulighed for at færdiggøre hans mors arv. 

Det var meget vigtigt for Harry, at alle ledetrådene blev flettet rigtigt sammen. Han tvang sig selv til at skrive 10 sider pr. dag – nogle dage var det 10 gode sider, andre dage var der måske kun 2 gode sider. 

Lucinda skrev en slutning til hele serien, da hun var i gang med den tredje bog 'Skyggesøsteren'. Slutningen fyldte 30 sider, så Harry havde allerede nogle guidelines til handlingen. Harry fortalte også, at hvis han ikke havde haft hjælp fra sin mor, ville han ikke have skrevet den.

3 Fun facts

  • Harrys "yndlingssøster" er Tiggy, fordi hun minder ham mest om Lucinda. Yndlingskarakteren er Orlando, fordi han er charmerende, sød og finurlig.
  • Hvis Harry skulle skrive sine egne bøger, ville han skrive nutidige og lidt skæve historier.
  • Handlingen i ”Historien om Pa Salt” foregår … alle og ingen steder …
Materialer