Kom med i Det Hemmelige Selskab for Historie

21.02.24
Nu er der igen mulighed for at være sammen om historien. I foråret kan du på biblioteket deltage i en række hemmelige selskaber, hvor vi taler om det, der ændrede verdens gang. Oplægsholdere fra forskellige museer varmer samtalen op.

Det Hemmelige Selskab for Historie er en gruppe der mødes på Gladsaxe Hovedbibliotek. I foråret 2024 er der tre gange planlagt med 30 minutters oplæg fra forskere og historikere, sendt live fra et sted i Danmark. Oplæggene efterfølges af en samtale i gruppen om dagens emne. Det Hemmelige Selskab fungerer som opvarmning til Bibliotekernes festival for historie i uge 47. Deltagerne er derfor særligt inviteret til festivalens hoveddag, lørdag den 23. november 2024. Til denne afslutning vil der være debat, samtaler og frokost på Gladsaxe Hovedbibliotek.

Det Hemmelige Selskab handler om historie og samvær. Deltagerne skal ikke læse nogen bøger på forhånd. Men biblioteksformidleren vil samle og formidle litteratur, billeder og anbefalinger, som møderne tager udgangspunkt i. Vi sørger også for kaffe og småkager.

Hvornår er det?

Torsdag, 14. marts 2024
Emne: Blinde Vinkler. Billeder af kolonien Dansk Vestindien. V. Mette Kia Krabbe Meyer, seniorforsker P.h.d, Det Kongelige Bibliotek.

Kl. 16.30 – 18.00

Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Under Træet.

Torsdag, 4. april 2024
Emne: Dansk heksehistorie og museet Hex!. V. Lulu Anne Hansen, Ph.d. Chef for Kulturhistorie, Sydvest Jyske museer.

16.30 – 18.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Under Træet.

Torsdag, 2. maj 2024
Emne: Idéen om det danske demokrati. (Oplægsholder offentliggøres senere).

16.30 – 18.00
Sted: Gladsaxe Hovedbibliotek, Under Træet.

Er det noget for dig?

Grundet stor interesse har vi allerede nu lukket for tilmelding til Det Hemmelige Selskab for Historie forår 2024.

Vi udbyder et nyt forløb til efteråret 2024.