Krig i Ukraine

08.03.22
På biblioteket kan du hente viden og baggrundsinfo om krigen i Ukraine fra flere forskellige kilder.

Det russiske militær er trængt ind i Ukraine, mens flygtningene strømmer ud. Der er krig i Europa. 

Vil du gerne vide mere om det krigsramte land og få en større forståelse for, hvad der sker? Så kan du hente viden på biblioteket fra mange forskellige kilder. Her har du mulighed for at supplere den daglige nyhedsstrøm med fordybelse i Ukraines historie og samfund. 

Fakta og opslagsværker

Hvor mange bor der egentlig i Odessa? Og hvordan er Krims historie? Spørgsmål som dem kan du finde svar på i online opslagsværker på lex.dk, hvor du finder et overblik over Ukraines historie, geografi m.m..

Faktalink finder du korte og opdaterede tekster om aktuelle emner, og her er både artikler om, hvad der sker i Ukraine lige nu og uddybende baggrundsartikler om Ukraines og Ruslands historie. Artiklerne er skrevet af professionelle skribenter, journalister, historikere m.v. med fagkundskab inden for emneområderne.

Læs om krigen i Ukraine på Faktalink

For at få adgang til lex.dk og Faktalink, skal du blot bruge dit bibliotekslogin.

Fag- og skønlitteratur

I bibliotekets fagbøger kan du dykke ned i forskellige perioder i Ukraines historie lige fra atomkraftulykken i Tjernobyl til Maidan-revolutionen og læse personlige beretninger fra ukrainere, som har oplevet historien på tætteste hold. 

Er du mere interesseret i at forstå landets kultur og menneskene, der bor der, end at dykke ned i fakta og historiske gennemgange? Så kan du udforske bibliotekets samling af skønlitteratur, som foregår i Ukraine, eller som er skrevet af ukrainske forfattere. 

Nyheder fra hele verden

Hele verdens øjne er rettet mod Ukraine, men hvordan bliver krigen dækket i andre lande? I PressReader har du online adgang til nyheder fra mere end 120 lande på 60 sprog. Du kan tilgå PressReader fra bibliotekets hjemmeside eller via PressReader app’en. Brug dit bibliotekslogin for at få adgang. 

Du er også velkommen til at holde dig opdateret om situationen på biblioteket, hvor du finder alle de landsdækkende, danske aviser.