Malene Sølvsten
Malene Sølvsten

Malene Sølvsten og Ravnenes hvisken

12.09.18
Kom og oplev Malene Sølvsten fortælle om sit fantastiske forfatterunivers på Høje Gladsaxe Bibliotek, mandag den 24. september kl. 19 – 21. Gratis billetter på gladsaxe.dk/bibliotek

Malene Sølvsten er forfatteren bag den uhyre populære fantasy-trilogi ”Ravnenes hvisken”, som hun debuterede med i 2016. Lørdag 15. september bliver den længeventede tredje bog af trilogien udgivet. Og hvis det ikke var nok, er det lige blevet annonceret, at filmrettighederne til ”Ravnenes hvisken” er blevet solgt til SF Studios.

"Vi på SF STUDIOS er meget stolte over at have fået lov til at købe filmatiseringsretten til RAVNENES HVISKEN. Vi glæder os meget til at udvikle det fantastiske univers Malene Sølvsten har skabt til en tv-serie der kan begejstre et bredt publikum – både herhjemme og i udlandet. Malene Sølvsten har skabt et unikt univers, bøgerne er befolket af spændende og komplekse karakterer og der er et stramt plot gennem alle tre bøger – alt sammen elementer der kan skabe en fantastisk serie. Serien vil skabe et nyt niveau for hvad der hidtil er lavet i genren indenfor Skandinavien."

Denne overvældende succes var ellers ikke i Malene Sølvstens tanker, da hun begyndte at skrive. Hun skrev for sig selv og i de små hverdagspauser i bussen og i køkkenet, hvor stykke for stykke samlede sig til ”Ravnenes hvisken” over årerne. Hun er egentlig uddannet med en Kandidatgrad i International økonomi og handel fra CBS i 2010.

”Det, jeg skrev, skulle aldrig læses. Jeg gjorde det for at slappe af i mig selv. Selv om det lyder som et stort arbejde at skrive en lang roman, så blev den sat sammen af ti minutter her og ti minutter der over flere år. Jeg sammenligner tit det at skrive med at spille sudoku på sin telefon. Lægger man et par år med sudokupauser sammen, svarer det nok til den tid, jeg har brugt på at skrive.” (Amalie Thieden: Berlingske Læseres Bogpris. Berlingske, 2017-02-28).

Hovedpersonen i historien er den 17-årige synske og utilpassede Anne, der bor alene med sin hund ”Monster”, da hun kommer i gymnasiet. Det er svært for Anne at få venner, men i den nye skole møder hun Matthias og Luna, som hun får et tæt venskab med. Men en gal morder er på spil og udser sig rødhårede piger og Anne kommer i fare, da morderen vil slå hende ihjel. Anne møder den mystiske Varnar og bliver hvirvlet ind i en parallelt univers af nordisk mytologi med guder og halvguder og en oprørskamp for at forhindre Ragnarok.

Tags
Materialer