Mens du venter på "Tove Ditlevsen var min mormor"

15.08.23
Se vores anbefalinger til udgivelser om Tove Ditlevsen og andre stærke fortællinger fra efterkommere af kendte mennesker

I er mange, der glæder jer til at få fingrene i "Tove Ditlevsen var min mormor: en familiehistorie om skam, skæbne og tilgivelse" af Lise Munk Thygesen. Ved sin død efterlader Lises mor - Tove Ditlevsens førstefødte datter - hende en mappe med hemmeligheder. Først mange år efter er hun klar til at åbne den og stykke familiehistorien sammen. Bogen præsenterer nye detaljer og perspektiver på en stor dansk forfatter, men er også en historie om mødre og døtre, kvindeliv og alt det, der går i arv mellem generationer.

Vi har kigget på hylderne og fundet nogle forslag til læsestof, mens I venter på "Tove Ditlevsen var min mormor". Gå i gang med lignede bøger, hvor efterkommere løfter sløret for, hvordan en barndom med offentligt kendte forældre har været - og hvordan det har været med til at forme dem og deres liv. Og lær Ditlevsen bedre at kende ved at læse en biografi eller hendes egne erindringsromaner som opvarmning til barnebarnets bidrag til fortællingen om Tove.

Materialer