Nyt fælles hus med bibliotek

21.08.20
I slutningen af 2020 flytter Høje Gladsaxe Bibliotek om på forsiden af centeret i et nyt fælles hus for området.

Nyt fælles hus med bibliotek

Placeringen bliver mellem Netto og MyHome.
Her på siden kan du følge med i processen for biblioteket og det hus, som bliver rammen for bibliotek, kultur, brugere og meget mere.

Nyt bibliotek og meget mere

Bibliotekets nuværende placering har ikke været optimal efter lukningen af centerkernen, hvilket i flere år har udfordret både brugere og biblioteket. Mange er holdt helt op med at komme på biblioteket og bibliotekets rolle som et lokalt mødested, der kan samle borgere fra Høje Gladsaxe og fra det omkringliggende byområde, har været udfordret. Lokalbiblioteket har altid nydt godt af de lokale ildsjæles engagement og lyst til at lave arrangementer – det håber vi fortsætter.

Det nye hus skal ikke bare være et bibliotek, kulturhus eller bydelshus – det skal være meget mere.
Derfor er vi i gang med en stor proces med lokale foreninger, klubber og beboere i området, hvor vi skal finde ud af, hvad vi gerne vil have med i huset – og hvad kan have med.

Ønsket er at skabe et hus sammen, der summer af forskellige aktiviteter: måske et køkken, hvor der både kan bages sandkage og fladbrød, mens der er børneteater på biblioteket og andre planter nyttehave foran. Mens der er lektiehjælp til unge og ITcafé til de knapt så unge. Du kan være med til at sætte rammerne – og indholdet for huset. Se på oversigten over infomøder, workshops og meget mere, hvor og hvornår du kan være med.

Kontakt

Har du spørgsmål om proces, arrangementer eller andet, så skriv til hgnythus@gladsaxe.dk