Oplevelser på biblioteket - november

21.10.20
Imens bladene falder af træerne udenfor, skyder biblioteket den sidste del af efteråret i gang med en masse spændende oplevelser for både børn og voksne.

De smarte data

I november sætter vi fokus på data – Hvordan gør data livet lettere for os? og hvilke dilemmaer fører data og brugen af digitale platforme med sig? 
TikTok, Sundhedsplatformen og alle de kommunale digitale indgange kan virke både spændende og forvirrende. Kom til vores arrangementer og bliv klogere på, hvad der sker med dine data, når du bruger websider, apps og andre digitale løsninger.

Gør din hverdag smartere med data

Sundhedsapps og dine data

Smartere hverdag for børn og unge med data

Er du interesseret i en lyrisk vinkel på livet med data, så snup en poetisk pause, og kom til oplæsning med forfatter og digter Lone Hørslev på Gladsaxe Hovedbibliotek. Hun læser op af sin digtsamling ”dagene er data”.

Dagene er data

Livestreaming

Ved du, at der er blevet fundet meteorkratere under indlandsisen? Eller hvordan DNA-forskning foregår? Gladsaxe Hovedbibliotek inviterer til 2 spændende livestreaminger fra Aarhus Universitet. Her hjælper Professor Nicolaj Krog Larsen og Professor David Lundbek Egholm os med at blive klogere på meteorkratere og indlandsisen; og Professor Eske Willerslev guider os gennem menneskets genetiske historie.

Tilblivelsen af det moderne menneske

Grønlands indlandsis

Historier fra det virkelige liv

Er du mere interesseret i at høre, hvordan politiet arbejder med efterforskning og drabssager, kan du møde tidligere Drabschef Jens Møller Jensen på Gladsaxe Hovedbibliotek. Han kommer og fortæller om det spændende opklaringsarbejde – blandt andet fortæller han om Ubådssagen fra 2017. 

Opklaret - foredrag med Jens Møller Jensen

I november får vi besøg af to store forfattere. Sofie Jama fortæller om romanen ”Et andet menneske, et andet liv. Sofie Jama fortæller om arbejdet med romanen, hvor hun desuden drager paralleller til sit eget liv og opvækst i Somalia.
Kristian Bang Foss holder foredrag om den anmelderroste og prisnominerede roman ”Frank vender hjem”.

Sofie Jama - Et anndet menneske, et andet liv.

Kristian Bang Foss - Frank vender hjem

Vi lyser også efterårets sidste måned op. I Samtalesalonen mødes vi og taler om ”Lyspunkter”. Hvordan finder vi hver især lyspunkterne i livet? Hvilke lyspunkter er der i krisetider? og giver de håb for nye muligheder?

Lyspunkter

Mest for børn

For børn og andre interesserede byder november måned også på den børnelitterære udstilling Mørkebarnet. Udstillingen er baseret på Cecilie Ekens bog om Mørkebarnet, og den åbner for samtale om det mørke og det lyse i os. Den første søndag i november læser vi højt af fortællingen bag udstillingen. Kom og hør historien om det mørke og det lyse barn, og om hvordan det føles at være udenfor.  

Mørkebarnet

Selvfølgelig har vi også børneteater på programmet. Kom og oplev de fabulerende, hjertevarme og overraskende teaterstykker som runder efteråret af inden december og nisseriet går i gang.

Vi varmer op til december

Midt i november begynder julen også så småt at sprede sig i biblioteket, og Bibliografen skyder julehyggen i gang med de to nye julefilm: ”Julemandens datter 2” og ”Jagten på Kong Vinters krystal”.