shesashow
shesashow

SHE'S A SHOW

10.04.18
Udstilling på Gladsaxe Hovedbibliotek

SHE’S A SHOW er en musik-, poesi- og performanceduo, hvor Mette Moestrups ord møder Miriam Karpantschofs lydunivers. Mette Moestrups poesi er i forvejen kendt i Skandinavien, og projektet åbner for en tidssvarende poesi-formidling. SHE’S A SHOW er en queer og feministisk duo, hvilket også fremgår af teksternes indhold, fx: “Min kittel er for kort / og det er noget lort / for jeg er feministisk / og kitlen er sexistisk.”

Tekstuniverset er på dansk og engelsk. Duoen arbejder live med både sang, recitation og performance. Lydbilledet er opbygget af melodiske elementer, beats, klangflader og stemmen, idet der bruges syntetiske lyde, reallyde og skæve akustiske instrumenter som okarina, lyre, klokkespil osv.. Hermed blødes computerens skarpe electronica-klangfarver op af organiske lyde, melodiske forløb og harmonier. Stemmen og kroppen er omdrejningspunktet.

 SHE’S A SHOW  har inviteret kvindelige visuelle kunstnere til at fortolke hver deres lydlige musikstykke/digt visuelt. Idet de har fået frie hænder, bliver deres respektive videoer på én gang enkeltstående værker og dele af en kollektiv fortolkning og et fælles arkiv. Via den digitale platform shesashow.com kan videoerne ses gratis på nettet. Den er blivende og tilgængelig for alle.

Gladsaxe Hovedbibliotek har valgt at vise et udvalg af SHE´S A SHOW´s videoer som en del af arrangementstemaet Den lille forskel. Den lille forskel zoomer ind på klicheerne, når man diskuterer forskellene på mænd og kvinder. Fra forskellige vinkler undersøger vi kønsroller, stereotyper og tabuer. Med deres feministiske udgangspunkt viser SHES A SHOW en lille (eller stor) forskel fra de mainstream musikvideoer, man ellers ofte møder på internettet og i medierne. De kvindeskabte tekster og musikuniverser giver et andet perspektiv, som skaber et rum for refleksion over hvilken betydning ”den lille forskel” har i musikken og lyrikkens verden.  

Se og oplev mere på shesashow.com, hvor du kan læse mere om SHE´S A SHOW, produktionerne, se flere videoer og meget mere.