Skal du skrive opgave?

05.01.21
Selv om Gladsaxe Bibliotekerne er lukkede for udlån og reservering, har vi stadig masser af e-materialer, som du kan få adgang til hjemmefra.

Vi guider dig her til nogle af de mange gode e-ressourcer, som du kan gøre brug af, hvis du er i gang med at skrive opgave lige nu.

Hvordan får jeg adgang til e-ressourcerne hjemmefra?

For at få adgang til vores e-ressourcer hjemmefra skal to ting være epfyldt:

1. Du bor i Gladsaxe Kommune

2, Du er oprettet som låner hos Gladsaxe Bibliotekerne.

Du logger dig ind her på siden med dit CPR-nummer og din pinkode, og går derefter til fanen "Netmedier", hvor du vælger den ønskede e-ressource. Her får du mulighed for at gå ind på databasen/ressourcen gennem vores hjemmeside.

For gymnasieelever

Her er et lille udpluk af vores e-ressourcer, som kan være egnede til dig, der går i gymnasiet og skal skrive DHO, SRO, SRP eller lignende:

Faktalink -  Den store styrke her er Faktalinks meget veludbyggede kildeapparat, som kan bruges som et rigtig godt srpingbræt til at søge flere og mere detaljerede informationer omkring et tema eller et emne. Kilderne findes i bunden af dne enkelte artikel.

Gale High School/Student Resources in Context - Informationsbase fra den amerikanske databaseproducent Gale Group. Leverer valid og kvalitetsvurderet information om en lang række områder, særligt målrettet gymnasieelever. Bl.a. nyhedsartikler og akademiske artikler i fuld tekst, med kildehenvisninger.

Biography in Context - Endnu en Gale-base, denne med fyldigt, validt og kvalitetsvurderet biografiak materiale om både historiske og nulevende personer.

Science in Context - En base fra Gale Group, målrettet naturvidenskabelig information og videnskabeligt materiale, bl.a. artikler fra naturvidenskabelige tidsskrifter i fuld tekst.

Literature Resource Center - En Gale-base med fokus på materiale omkring litteratur, forfattere og deres værker. Indeholder biografisk information om enkelte forfattere, samt litteraturanalytiske tidsskriftsartikler i fuld tekst om enkelte værker eller forfatterskaber.

eReolen - eReolen ligger også inde med faglitteratur af forskellig art i e-bogsformat. Der kan være nogle ganske gode faglitterære titler, hvis du søger efter et givent emne. Log dig ind på eReolen med dit CPR-nummer og pinkode til Gladsaxe Bibliotekerne.

For studerende på videregående uddannelser

Skal du skrive bacheloropgave, semester-/modulopgave eller lignende på en videregende uddannelse, så kan du kaste et blik på disse  e-ressourcer, som kan være dig til hjælp:

Ebook Central - Faglitterære e-bøger på engelsk indenfor en meget bred vifte af emner. Samfundsforhold i almindelighed, historie, politik mv.

Biography in Context - En base fra databaseproducenten Gale Group, med fyldigt, validt og kvalitetsvurderet biografiak materiale om både historiske og nulevende personer.

Science in Context - En base fra Gale Group, målrettet naturvidenskabelig information og videnskabeligt materiale, bl.a. artikler fra akademiske naturvidenskabelige tidsskrifter i fuld tekst.

Literature Resource Center - En Gale-base med fokus på materiale omkring litteratur, forfattere og deres værker. Indeholder biografisk information om enkelte forfattere, samt litteraturanalytiske tidsskriftsartikler i fuld tekst om enkelte værker eller forfatterskaber.

MasterFILE Premier - En meget stor og omfattende artikeldatabase, som dækker langt de fleste faglige emner. Med underdatabaser til specifikke fagområder. Husk at angive "Full text" som søgekriterium, så kun artikler i fuld tekst søges frem.

Et lille tip

Husk at du kan søge artikler fra danske dagblade frem og læse dem i fuld tekst, hvis du er logget ind på Bibliotek.dk og søger i "Artikler"-fanen.

Har du brug for hjælp?

Hvis du har brug for generel hjælp i forbindelse med adgang og log ind på hjemmesiden, så send os en mail på bibvejled@gladsaxe.dk med dit spørgsmål - der svares på mails på alle hverdage kl. 10 -15.30. Eller ring til vores telefonvagt på 39 57 63 40 alle hverdage kl. 10-18.

Har du brug for konkret hjælp til informationssøgning i forbindelse med en opgave, så send os en mail på bibbookbib@gladsaxe.dk med information om din opgave - vores bibliotekarer sidder klar til at hjælpe dig med informationssøgningen og udvælge gode materialer til netop din opgave.