Skal du skrive opgave?

13.01.22
Uanset om du skal skrive opgave på gymnasiet eller på en videregående uddannelse, så har vi på Gladsaxe Bibliotekerne masser af e-materialer, som du kan få adgang til hjemmefra.

Vi guider dig her til nogle af de mange gode e-ressourcer, som du kan gøre brug af, hvis du er i gang med at skrive opgave lige nu.

Hvordan får jeg adgang til e-ressourcerne hjemmefra?

For at få adgang til vores e-ressourcer hjemmefra skal to ting være epfyldt:

1. Du bor i Gladsaxe Kommune

2, Du er oprettet som låner hos Gladsaxe Bibliotekerne.

Du logger dig ind her på siden med dit CPR-nummer og din pinkode, og går derefter til fanen "Netmedier", hvor du vælger den ønskede e-ressource. Her får du mulighed for at gå ind på databasen/ressourcen gennem vores hjemmeside. Du kan også bruger vores links nedenfor til at gå til baserne.

Netmedier -  fra biografier til naturvidenskab

Her er et lille udpluk af de e-ressourcer med adgang hjemmefra, som kan være brugbare for opgaveskrivere:

Faktalink -  Den store styrke her er Faktalinks meget veludbyggede kildeapparat, som kan bruges som et rigtig godt srpingbræt til at søge flere og mere detaljerede informationer omkring et tema eller et emne. Kilderne findes i bunden af dne enkelte artikel.

Gale in Context: High School - Informationsbase fra den amerikanske databaseproducent Gale Group. Leverer valid og kvalitetsvurderet information om en lang række områder, særligt målrettet gymnasieelever. Bl.a. nyhedsartikler og akademiske artikler i fuld tekst, med kildehenvisninger.

Gale in Context: Biography - Endnu en Gale-base, denne med fyldigt, validt og kvalitetsvurderet biografiak materiale om både historiske og nulevende personer.

Gale in Context: Science - En base fra Gale Group, målrettet naturvidenskabelig information og videnskabeligt materiale, bl.a. artikler fra naturvidenskabelige tidsskrifter i fuld tekst.

Literature Resource Center - En Gale-base med fokus på materiale omkring litteratur, forfattere og deres værker. Indeholder biografisk information om enkelte forfattere, samt litteraturanalytiske tidsskriftsartikler i fuld tekst om enkelte værker eller forfatterskaber.

eReolen - eReolen ligger også inde med faglitteratur af forskellig art i e-bogsformat. Der kan være nogle ganske gode faglitterære titler, hvis du søger efter et givent emne. Log dig ind på eReolen med dit CPR-nummer og pinkode til Gladsaxe Bibliotekerne.

Ebook Central - Faglitterære e-bøger på engelsk indenfor en meget bred vifte af emner. Samfundsforhold i almindelighed, historie, politik mv.

MasterFILE Premier - En meget stor og omfattende artikeldatabase, som dækker langt de fleste faglige emner. Med underdatabaser til specifikke fagområder. Husk at angive "Full text" som søgekriterium, så kun artikler i fuld tekst søges frem.

Et lille tip, nr. 1: Gale-baserne og "Highlights & Notes"

Når du søger og læser materiale i Gale-baserne ovenfor (Biography, High School, Science og Literature Ressource Center), så kan du markere passager i teksten. Basen vil så åbne et lille værktøj, hvor du kan vælge farve på markeringen, så du kan se den i teksten, og samtidig vil basen gemme den markerede passage under sektionen "Highlights & Notes" i øverste højre hjørne. Du kan sagtens gå tilbage, læse en anden aetikel og lave flere markeringer - basen husker dte hele, og giver dig mulighed for til sidst at samle det i et dokument til dig selv i "Highlights & Notes"-fanen.

Et lille tip, nr. 2: Avisartikler i fuld tekst hjemmefra

Husk at du kan søge artikler fra danske dagblade frem og læse dem i fuld tekst, hvis du er logget ind på Bibliotek.dk og søger i "Artikler"-fanen.

Har du brug for hjælp?

Har du brug for konkret hjælp til informationssøgning i forbindelse med en opgave, så send os en mail på bibbookbib@gladsaxe.dk med information om din opgave - vores bibliotekarer sidder klar til at hjælpe dig med informationssøgningen og udvælge gode materialer til netop din opgave.