Udstilling: Oplev Grønlands vikinger

27.10.21
Nordboerne, Grønlands vikinger, kommer til Værebro Bibliotek i udstillingen "The Lost Norsemen", som du kan opleve fra 26. oktober til 26. november.

I den fascinerede udstilling bliver du taget med på en rejse tilbage til vikingetiden i Grønland via virtual reality, leg/gaming, rejseskildring, podcast og lydinstallation.
Udstillingen er skabt af Peter Franklin fra Norse Theme Parks i samarbejde med Trida Media.

Bliv ”beamet” tilbage til dengang nordboerne satte fod på Grønlandsk jord

Tag VR-brillerne på og gå på opdagelse i Grønlands fantastiske landskab og ruinerne efter dem, der boede der engang. Oplev den vildeste rejse gennem den grønlandske natur, fakta og fiktion og besøg spændende, årtusindgamle landemærker, som ifølge Unesco Verdensarv er bevaringsværdige for eftertiden og vores forståelse af både vikinge- og inuitkulturen.

Find ud af, hvordan – eller om – nordboerne interagerede med inuitterne, og hvilken betydning det fik for Grønland. Et virtuelt eventyr, der fascinerer såvel store som små.

Tag med på en musikalsk rejse

Udstillingen indeholder nyheden ’De forsvundne norrøne stemmer’, som tager dig med på en musikalsk rejse. Hvordan lød vikingernes sang? Kan svaret findes ved at udforske jojk, strubesang og kulning - de ældste sangtraditioner i Norden? Og den ældste nedskrevne melodi i Norden; Drømte mig en drøm i nat? 

Udstillingen er støttet af NAPA - Nordens Institut i Grønland, Air Greenland, Royal Artic Line og Gladsaxe Pædagogiske Videnscenter.

Du kan også opleve udstillingen online (Klik på billedet for at komme til udstillingen)