Verdensmål på LiteratureXchange

08.06.21
.

LiteratureXchange har udfoldet et storslået program med globale temaer. De internationale forfattere går i dialog med verdensmål og bæredygtig udvikling.

FN´s 17 verdensmål fungerer som springbræt for en lang række indsatser verden over. LiteratureXchange lader litteraturen være platform for refleksioner om bæredygtig udvikling. De udvalgte mål 5 mere ligestilling mellem kønnene og 10 Mindre ulighed i og mellem lande rummer aktuelle tematikker, som også den internationale samtidslitteratur er optaget af. Mange betydelige forfattere fra hele verden byder med deres nyeste bøger ind i samtaler om de vigtige mål for verden og alle dens beboere.

I artiklen Verdensmål og internationale stemmer, kan du læse om de internationale forfattere, der gæster LiteratureXchange, hvis seneste udgivelser bliver bragt i spil i debatten om en mindre ulighed og mere ligestilling mellem kønnene.

Litteratursidens dag på LitX live-streames
Der er også en lang række danske og nordiske forfattere på programmet. Blandt andre fem fremtrædende og aktuelle forfattere, som Litteratursidens redaktører er i samtale med fredag den 18. juni. Uanset hvor du bor i landet, kan du opleve dagen på live-stream.

Thomas Korsgaard samtaler med redaktør Barbara Rugholm om sin aktuelle Man skulle nok have været der, som er tredje bind i serien om Tue, der har forladt sin hjemegn i Jylland og draget til København.

Vigdis Hjorth samtaler med redaktør Britta Riis Langdahl om sit forfatterskab med vægt på den seneste Er mor død. Romanen beskriver en strid i et kompliceret mor-datter-forhold og har som flere andre af Hjorths titler fokus på familien og det svære opgør.

Ursula Andkjær Olsen og Asta Olivia Nordenhof er de danske nominerede til Nordisk Råds Litteraturpris med henholdsvis digtsamlingen Mit smykkeskrin og romanen Penge på lommen. Begge bøger peger på nogle styrende strukturer i vores verden og viser, at mennesker er en del af en større sammenhæng. De to forfattere samtaler denne dag med chefredaktør Lise Vandborg.

Helle Helle slutter af i samtale med forfatter Tine Høeg. I den aktuelle BOB er Helle stærkere end nogensinde i sin eksperimenterende fortællestil.

LiteratureXchange tilbyder omkring 200 litteraturarrangementer i hele Aarhus fra 10. – 20. juni 2021. Der satses på at de fleste arrangementer er fysiske, og i den særlige COVID-tid gæster de store internationale topnavne festivalen live digitalt.

Se mere LiteratureXchange på hjemmesiden LitX.dk

Læs hele indholdet her.

Oprindeligt skrevet af Litteratursiden.