Vinterlandskaber og isbjørnehistorier

Vinterferie på Biblioteket

07.02.18
Vinterferien er over os og der er en hel, lang uge til vi igen skal i skole. Men hvad skal vi så få tiden til at gå med? Heldigvis sker lidt af hvert for både store og små på Gladsaxe Bibliotekerne i vinterferien, og vi har med garanti også noget for dig!

Mørkhøj Bibliotek
Snigpremiere på Vinterferien den 8. februar

Selvom det ikke helt er vinterferie endnu, kan man godt tage forskud på festlighederne.
Mørkhøj Bibliotek inviterer på hyggeligt børneteater og fællesspisning for hele familien. Her kan du møde biblioteksalfen Solaima i teaterstykket Verdens Historier, og mon ikke hun også gerne vil fortælle dig en?
Læs mere om arrangementet og bestil dine billetter her

Lys og skyggespil
Kom og leg og lær om skyggespil på Mørkhøj Bibliotek lørdag den 10. februar fra kl.12:30. Vi leger også med sproget og laver aktiviteter på dansk, spansk og engelsk


Værebro Bibliotek
Fastelavn er mit navn…

Har du ikke fået lavet dit fastelavnsris endnu eller har du bare lyst til at lave et mere, så kom ned på Værebro Bibliotek fredag den 9.februar mellem kl. 13-15. Vi stiller op med alt hvad der skal bruges, så kom og slip kreativiteten løs!

Vikinger, legender og mysterier i mosen
Hos Værebro Bibliotek står vinterferien i vikingernes tegn, og her kan du blandt andet hver dag gå på opdagelse i vikingernes verden gennem udstillingen Vikingerne og Havets Hemmeligheder samt vikinge-quizze med dig selv, dine venner og din familie i Smørmosen.
Lørdag den 10. februar kan du tage med på en guidet skovtur, hvor du blandt andet kan høre spændende historier og samle materialer til at lave dit eget vindspil.
Lørdag den 17. februar kan du lære at riste runer af en ægte viking, når runeristeren Sofie Besøger Værebro Bibliotek.
Læs mere om de spændende ting som du kan opleve på Værebro Bibliotek i vinterferien her
 

Gladsaxe Hovedbibliotek
Moussa Diallo Trio

Få en fantastisk start på jeres vinterferie når Moussa Diallo Trio besøger Hovedbiblioteket søndag den 11. februar mellem kl. 14 -15. Arrangementet er gratis, så kom og nyd de inciterende rytmer og den musikalske poesi, der karakteriserer Moussa Diallo's livsglade musik.

Tirsdagstingen
Hvad kan denne uges tirsdagsting mon være?
Kom og find ud af, hvad denne uges tirsdagsting er. Én ting du kan være helt sikker på er, at det er en helt speciel ting vi finder på kun fordi det er tirsdag, og at vi aldrig ville finde på en tirsdagsting på en onsdag!

Vinterlandskaber og isbjørnehistorier
Kom indenfor i varmen søndag den 18. februar 13:30 og hør børnebibliotekaren læse isbjørnehistorier, og få inspiration til at lave små vinterlandskaber ved langbordet bagefter. Vi har materialerne, og du kan læse mere her
 

Høje Gladsaxe Bibliotek
Er der noget bedre end en pandekagedag?

Det synes vi heller ikke, og derfor inviterer Høje Gladsaxe Bibliotek til pandekagedag tirsdag den 13. februar. Her skal vi høre pandekagehistorier, høre om hvide tirsdag og spise pandekager.
Det første pandekagearrangement løber af staben kl. 11–11:45, og det andet fra kl. 14–14:45.

Teaterforestilling: Peddersen og Findus – Rævejagten
Lørdag den 17. februar kan du tage med kammeraterne Nicklas og Morten på rævejagt, når de kaster sig ind i Findus og Peddersens kamp for at få den sultne ræv til at holde sig fra deres høns.
Forestillingen er gratis men billetter skal bestilles på forhånd her

Leg med Cirkeline
Hele ugen kan du også lege med Cirkeline.
Cirkeline og musene Frederik og Ingolf har været på besøg på biblioteket. De har leget skole, og de har ladet deres skoleudstyr blive tilbage. Klæd dig ud som Cirkeline og musevennerne og leg skole mellem tændstikæsker og kæmpe store blyanter på tegnerens bord

Bibliografen
Lav dine egne animationsfilm

Tirsdag den 13. februar kan du i Bibliografen mellem kl. 10–13:00 lære at lave dine egne animationsfilm. Vi starter med at se en kort animationsfilm for at få inspiration. Derefter finder vi karton, Lego, modellervoks og legetøjs figurer frem. Tag gerne jeres egen iPad med, ellers er der mulighed for at låne en.
PS: du kan også tage din egen yndlingslegetøjsfigur med og lave en lille film om den!
Workshoppen er gratis men billetter skal bestilles her

Premiere på Coco og Hodja fra Pjort
I vinterferien kan du også glæde dig til at der kommer nye, gode børnefilm i Bibliografen! Torsdag den 8. Februar er der nemlig premiere på de to fantastiske familieanimationsfilm Coco og Hodja fra Pjort, mens Vitello allerede er klar med fest og ballade i sin egen animationsfilm.
Se Bibliografens filmprogram og bestil dine biletter her