Ledige stillinger

Ledige stillinger ved Gladsaxe Bibliotekerne

Vi søger en ny leder til Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus og Værebro Bibliotek

Kan du se muligheder og nye veje for udviklingen af kulturområdet i Gladsaxe? Er du drevet af at skabe et bredt og mangefacetteret kulturliv? Holder du af at lykkes sammen med andre? Og har du øje for nyskabende samarbejder?

Så er det dig, vi leder efter til Telefonfabrikken og Værebro Bibliotek.

Vi har brug for en daglig leder af Telefonfabrikken og Værebro Bibliotek. Den tidligere leder af kulturhuset er søgt videre, og vi benytter anledningen til at knytte vores tilbud tættere sammen, så begge tilbud kan profitere af og inspirere hinanden.

Gladsaxe Bibliotekerne har ambitioner for udvikling af kulturtilbuddet, og kulturen prioriteres højt i kommunen. Vi vægter udvikling og drivkraft, og der handlerum og plads til at udforske nye veje. Du får friheden til at sætte retning for dit område.

Telefonfabrikken er Gladsaxe Kulturhus og et knudepunkt for frivillige aktører og aktiviteter, der hver dag mødes i huset til kulturelle og sociale aktiviteter. Vi arbejder aktivt med miljømæssig såvel som social bæredygtighed i både drift og udvikling. Telefonfabrikken er indbegrebet af aktiv folkeoplysning og drives derfor i høj grad af kræfter og initiativer, der kommer fra borgere, foreninger, ildsjæle og organisationer. Telefonfabrikken er hovedkraften bag mangfoldighedsfestivalen Gladsaxe Loves Culture, Verdens Folkekøkkenet og Kulturskaberne - et kulturelt værksted, hvor borgere kan få vejledning og støtte til idéudvikling, planlægning og afvikling af kulturprojekter.

Gladsaxe Bibliotekerne har fokus på at udvikle filialbibliotekerne til at danne ramme om lokalt byliv og kulturelle oplevelser. Værebro Bibliotek er vores mindste lokalbibliotek, og med inspiration fra BIBLIOTEK+ arbejder vi på at udvikle bibliotekstilbuddet i Værebro sammen med vores samarbejdspartnere fra blandt andet det boligsociale område og lokale aktører. Gladsaxe Kommune har et bystrategisk fokus på at løfte Værebro og Bagsværd til attraktive bydele, og lokalbiblioteket er en central spiller i den forandring.

Dine vigtigste opgaver

  • Du skal videreudvikle og styrke kulturtilbuddet både med afsæt i kulturhus og bibliotek.
  • Du skal skabe en klar profil for husene, så de også supplerer og profiterer af hinanden.
  • Du skal styrke samarbejdet på tværs af husene og også udadtil i lokalområdet.
  • Du skal være til stede i dagligdagen, og du skal håndtere de daglige udfordringer sammen med medarbejderne.
  • Du skal engagere og motivere medarbejderne i forandringsprocesserne.

Om dig

Du kommer med ledelseserfaring, og din ledelsesstil er inddragende og tillidsskabende. Du formår at arbejde struktureret og løsningsorienteret i forskellige miljøer. Du har fokus på at skabe et godt hold, hvor forskellige kompetencer kommer i spil. Samtidig formår du at samarbejde på tværs både med resten af Gladsaxe Bibliotekernes organisation og med andre aktører.

Du har erfaring fra et kulturhus eller tilsvarende kulturtilbud, og du kan håndtere dialogen med mange forskellige brugere. Samtidig har du let til smil og kan også skære igennem, når det er nødvendigt.

Du kan påtage dig rollen som kulturel projektleder og har erfaring med at skabe kulturelle tilbud med frivillige og mere etablerede kulturaktører.

Du er en dygtig kommunikator, og du involverer bredt og udvikler sammen med andre. Du kan understøtte og skabe engagement, og du kan facilitere kulturelle iværksættere, frivillige og entreprenører.

Du har stærke relationelle kompetencer og er en habil netværker, der allerede har erfaring og et godt netværk, du kan trække på. Du kan skabe partnerskaber, man kan bygge videre på.

Du har forståelse for de demokratiske processer i den politisk styrede organisation, og du formår at navigere i et felt med stærke holdninger og flere interessenter.

Du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund.

Gladsaxe Bibliotekerne og Telefonfabrikken

Gladsaxe Bibliotekerne består af et Hovedbibliotek, Bibliografen, BIBLIOTEK+, Mørkhøj og Værebro Biblioteker samt Telefonfabrikken, Gladsaxe Kulturhus.

Du har ansvaret for den daglige ledelse og drift af Telefonfabrikken og Værebro Bibliotek med personaleansvaret for to medarbejdere på Telefonfabrikken og fem medarbejdere på Værebro Bibliotek. Du refererer til filialleder Martin Timmermann Andersen og til Bibliotekschef Jakob Lærkes. Du vil indgå i bibliotekets ledergruppe, der giver sparring og sætter retning.

Det praktiske

Ansættelsessamtaler finder sted i uge 33, og stillingen forventes besat pr. 1. oktober 2022. 

Har du spørgsmål til jobbet er du meget velkommen til at kontakte Bibliotekschef Jakob Lærkes på tlf. 2912 8758 eller filialleder Martin Timmermann Andersen tlf. 4013 6344.

Send din ansøgning via stillingsopslaget på www.gladsaxe.dk senest 1. august 2022. Vi glæder os til at høre fra dig.

I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid

Barselsvikariat - Vikar til Voksenafdelingen på Gladsaxe Hovedbibliotek

Har du erfaring med at formidle litteratur til voksne? Har du flair for god service? Er du opsøgende og aktiv på udlånsvagterne? Så er du måske vores nye kollega.

Vi vægter godt kollegaskab højt, gode relationelle kompetencer og evnen til at samarbejde på tværs, både i og udenfor biblioteket.
Du færdes hjemmevant i publikumsbetjeningen og i brugen af Cicero, og kender måske endda IMS.

Opgaven

Vi søger en barselsvikar, som skal

  • Formidle skøn- og faglitteratur i den daglige publikumsbetjening på biblioteket.
  • Udføre opgaver med base i Hovedbibliotekets voksenafdeling


Det praktiske

I jobbet indgår der 1-2 aftenvagter pr. uge, samt weekendvagt hver 4. uge.

Stillingen er på 25 timer pr. uge og er et 5 måneders vikariat med tiltrædelse d. 1. september 2022. Vi forestiller os, at du er bibliotekar eller har en anden relevant uddannelse indenfor litteraturområdet.

Yderligere oplysninger

Gladsaxe Bibliotekerne består af Hovedbiblioteket, tre filialer og en biograf med bibliotek. Vi er organiseret i tværfaglige afdelinger i de fem huse, og derudover arbejder vi i tværgående teams med særligt fokus på udvikling og koordinering af kommunikation, arrangementer, logistik og læring for børn.

Spørgsmål til stillingen kan stilles til leder af Voksenafdelingen Annette Sølvmose på tlf. 2933 3531

Send din ansøgning med CV og relevante bilag via stillingsopslaget på www.gladsaxe.dk senest 3. juli 2022. Løn og ansættelsesvilkår efter gældende overenskomst. Vi forventer at holde samtaler d. 12. juli.

I Gladsaxe Kommune har vi røgfri arbejdstid

Medarbejder søges til Mørkhøj Bibliotek

Kan du skabe en god stemning, hvor alle føler sig velkommen? Kan du snakke med alle og sikre at de får en god oplevelse på biblioteket? Og kan du sørge for, at vores bibliotek ser indbydende ud? Så har vi brug for dig på holdet på Mørkhøj Bibliotek.


Vi søger en kollega, der kan tage imod de besøgende på Mørkhøj Bibliotek. En stor del af arbejdstiden er du til stede i udlånet, hvor du har fokus på at skabe en imødekommende atmosfære og et indbydende rum. Hos os er værtskab og den gode service i højsædet.

Du får ansvaret for en IT-cafe bestående af frivillige samt overblikket over alle de udstillinger, vi laver sammen med vores borgere og lokale aktører. Du skal også stå for at bestille kontorartikler o.a. og holde orden på tingene.

Vi har en vision om at gøre Mørkhøj Bibliotek til et naturligt samlings-og mødested i Mørkhøj. I 2022 åbner vi et nyt grønt byrum mellem skole og bibliotek med en ny profillegeplads. Her bliver der plads til fællesskab, aktiviteter og arrangementer for og med de mange beboere i Mørkhøj, og vi får en unik mulighed for at skabe nye oplevelser og også rykke vores aktiviteter udenfor i nye rammer.

Mørkhøj Bibliotek har en samarbejdsaftale med Mørkhøj Skole og til dels Enghavegård Skole,
der betyder, at vi på årsbasis cirka får 20.000 besøg af elever fra skolerne, som fylder positivt meget. Du skal have lyst til at tage imod de mange søde elever og hjælpe dem både med at aflevere, finde bøger og få dem lånt ud.

Vi har også et samarbejde med Social Balance, en tværgående indsats med fokus på at udvikle et godt og velfungerende lokalt miljø. Det giver os mulighed for at arbejde tættere med de lokale aktører og skabe rammer om gode fællesskaber på biblioteket og i området.

På Mørkhøj Bibliotek får du fem nye kolleger, og vi huser også områdets sociale innovator.

Vores ønsker til dig

Du sætter pris på at være en del af et hus fuldt af liv, og du er åben for de mange gode initiativer, der er sker på Mørkhøj Bibliotek.

Du er en god vært, der kan tage imod de besøgende på biblioteket.  Du er rummelig og har lyst til at møde og arbejde med mange forskellige mennesker. Du har et godt humør, og du er en god og hjælpsom kollega.

Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde på et bibliotek eller et kulturhus, og du skal trives med alt det praktiske, som også er en del af vores hus. Du har ikke noget imod selv at tage fat for at løse de små dagligdags udfordringer.

Løn- og ansættelsesforhold 

Løn og ansættelsesforhold sker i henhold til gældende overenskomst. Stillingen er på 23 timer.

Din arbejdstid vil ligge mellem kl. 8.30-18.15 mandag til fredag og 9-14.15 på lørdag. Du vil have 1 ugentlig fridag. Der vil være 1 vagt til kl. 18.15 om ugen og 1 vagt hver 3. lørdag. Du vil primært have udlånsvagter i Mørkhøj, men der vil også være mulighed for at få vagter i de andre bibliotekshuse.

Vil du vide mere

Er du interesseret i at vide mere om os, inden du søger stillingen, er du meget velkommen til at kontakte Filialleder af Bibliotek+, Mørkhøj Bibliotek og Værebro Bibliotek Martin Timmermann Andersen på 4013 6344 og Koordinator og assistent Merethe Andersen på 3957 6430.

Ansøgning

Samtaler vil finde sted på Mørkhøj Bibliotek den 22. august 2021.

Send din ansøgning via stillingsopslaget på www.gladsaxe.dk senest 12. august 2022. Vi glæder os til at høre fra dig.