Om dette arrangement

Tid
18:00 - 20:30
Pris
Gratis for alm. billet, 70/80 for mad
Target
For voksne
Gå ikke glip af

Når historien misbruges med Gry Jexen og Anna Libak

24.11.22
Udlandsredaktør Anna Libak, historiker Gry Jexen m.fl. sætter spot på brug og misbrug af historien i livestreamet foredrag.

Hør Anna Libaks bud på, hvordan politik, propaganda, nationalfølelse og fortællingen om en fælles historie kan bruges som et politisk instrument. Anna Libak er ekspert i Rusland og udenrigspolitik, udlandsredaktør hos Weekendavisen, korrespondent og tidl. sprogofficer.

Hør også Gry Jexen fortælle om glemte kvinder – kvinder, der har haft en stor rolle i historien, men som ikke fylder i vores fælles historie, da de aldrig er blevet skrevet ind i historiebøgerne. Gry Jexen er historiker og kvinden bag ’Kvinde, kend din historie’ – en instagramprofil, podcastserie og bog.

Jytte Nielsen, der er informationsspecialist i kønsforskning hos Det Kgl. Bibliotek, vil derudover fortælle om kvindekamp og kønsforskning, samt om hvordan det har påvirket historien og kvinders rettigheder.

Samtalerne modereres af Jan M. Johansen fra Roskilde Bibliotekerne, og streames ud til os på Hovedbibliotekets store lærred.

Arrangementet er en del af Bibliotekernes festival for historie, der handler om den fine linje mellem brug og misbrug af fortællingerne om fortiden.

Der er mulighed for at købe en madbillet til pausen (18.30-19.00) til enten en salat til 80 kr. eller sandwich til 70 kr. fra Magnes Madhus. Maden kan købes sammen med billetten. Madbilletter kan købes til og med 20. november 2022.  

Menu: 

Kik bowl 80 kr.
Kikærter, spinat, agurker, tomater, saltede mandler, revet gulerod, chilihummus og pestodressing.
Vælg mellem falafler, kylling el. varmrøget laks

Sandwich i lys surdejsbolle 70 kr.
Med tomat, agurk, spinat syltede rødløg og pesto.
Vælg mellem varmrøget laks, skinke og ost eller falafler.