Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Under Skyen
Target
For voksne
Litteratur & foredrag

Offentlige foredrag i naturvidenskab

26.04.22
På rumsafari blandt Mælkevejens planeter

Med teleskoper placeret på satellitter i rummet har astronomer gennem de seneste knap 30 år opdaget flere tusinde exoplaneter – det vil sige planeter, som kredser omkring andre stjerner end vores egen Sol. Tag på en svimlende opdagelsesrejse ud i Universet og hør om nogle af de meget anderledes verdener, som findes milliarder af kilometer borte - hør om fund af vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske gasplaneter. Ved Hans Kjeldsen, professor i astrofysik, Institut for Fysik og Astronomi på Aarhus Universitet.

Foredraget er en del af foredragsserien Offentlige Foredrag i Naturvidenskab, hvor nogle af landets førende forskere præsenterer nye opdagelser inden for naturvidenskaben til livestreamede foredrag fra Aarhus Universitet.

En del af Videnskabsår22

I april og maj sætter biblioteker over hele landet fokus på videnskaben for at skabe nysgerrighed og interesse for naturvidenskab og forskning hos alle familier i Danmark. Se hvilke andre arrangementer, som sætter fokus på videnskaben i vores arrangementskalender.

Tags