Gå på opdagelse i videnskabens forunderlige verden! 

08.04.22
Vi fejrer Videnskabsår22 med arrangementer, aktiviteter og udstillinger for hele familien 

Elektriciteten, internettet, insulinen. Naturvidenskab har afgørende betydning for den verden, vi kender i dag, og fra uge 16-20 er naturvidenskaben i fokus på biblioteker over hele landet, som bakker op om Videnskabsår22 – også her på Gladsaxe Bibliotekerne.   

Dyk ned i naturvidenskabens forunderlige verden i spændende arrangementer, aktiviteter og udstillinger, som formidler videnskab i øjenhøjde med hele familien.  

Se alle vores arrangementer med fokus på naturvidenskab 

Videnskab i børnehøjde 

Hvordan kommer der lys i lampen? Hvorfor er himlen blå? Børn har ofte en medfødt nysgerrighed efter at forstå, hvordan verden hænger sammen. Der er rige muligheder for at få svar på nogle af de mange spørgsmål - og plads til helt nye - når vi sammen med børnene udforsker naturvidenskabens mirakler.  

Det helt store højdepunkt bliver, når entertaineren Sigurd Barrett fortæller og synger om naturvidenskab i Bibliografen. Dig og børnene kan også se frem til at bygge jeres egen raket og fyre den af i Bibliotekshaven, forstå videnskab gennem fodbold eller eksperimentere med elektricitet på Mørkhøj Bibliotek.  

Er I vilde med kreative sysler, kan I lave seje stjernekikkerter, planeter og ufoer til Kreativ Lørdag på Mørkhøj Bibliotek. Mens I til Biernes Dag på Værebro Bibliotek kan fejre bierne med frøposer og honning.  

Stjernestøv, exoplaneter og en vildtvoksende fortælling 

Det voksne publikum kan se frem at opleve en Danmarks dygtigste naturvidenskabelige formidlere, professor og stjerneforsker Anja C. Andersen, som toner frem på det store lærred i Bibliografen til et livestreamet foredrag, hvor hun gør os klogere på stjernestøvs enorme betydning for universet.  

Du kan også tage på en svimlende opdagelsesrejse til exoplaneter flere milliarder af kilometer borte til et Offentligt foredrag i Naturvidenskab på Hovedbiblioteket. Eller dykke ned i videnskaben gennem skønlitteraturen, når forfatter Charlotte Weitze fortæller om sin roman 'Rosarium', der blander faktuel viden om planter med en vildtvoksende fortælling. 

Videnskab i hverdagen 

På Hovedbiblioteket og Mørkhøj Bibliotek kan du gå på opdagelse i vores mange bøger om videnskab for børn og voksne i vores flotte udstillinger. Udforsk spændende opdagelser og fænomener, bliv klogere på sjove og vilde facts og få inspiration til eksperimenter og andre videnskabsaktiviteter derhjemme. Du kan også tage en Videnskab to go-pose med hjem, som vi har pakket med spændende bøger.  

Til de naturvidenskabelige eftermiddage på Mørkhøj Bibliotek er børn med voksne velkomne til at hente mere inspiration til sjove aktiviteter og spændende bøger.   

Om Videnskabsår22 

Niels Bohr instituttet er initiativtager til Videnskabsår22, som har til formål at skabe nysgerrighed og interesse for naturvidenskab og forskning hos alle familier i Danmark ved at bringe videnskab i øjenhøjde med danskerne. Anledningen er, at det er hundrede år siden, at Niels Bohr som første dansker modtog Nobelprisen i fysik samtidig med, at FN har udnævnt 2022 som ”International Year of Basic Science and Development”. Både landets biblioteker og DR bakker op om kampagnen.  

Læs mere om Videnskabsår22 

Tags