Efterårsferien på Gladsaxe bibliotekerne

06.10.20
Vild med videnskab

Der er god grund til at komme på biblioteket i efterårsferien. Vi har masser af spændende arrangementer, hvor børnene kan eksperimentere med videnskab.

Hvordan ved vi de ting, vi ved?

Forfatter og videnskabsformidler Getrude Kiel kommer og formidler videnskab i øjenhøjde med børn. Oplev når viden og verdenen udvider sig med oplæsning og dialog.

Link til arrangementet Viden om viden med Gertrude Kiel den 12. oktober

Naturvidenskab i praksis

Børnene kan også selv være med til at eksperimentere. Tirsdag den 13. oktober kan I prøve forskellige sjove eksperimenter. Vi skal bl.a. lege med sukkerknalder, farver, vand, bygge høje konstruktioner af spaghetti og skumfiduser og andre sjove ting.
Om onsdagen eksperimenterer vi med flydende og fast form, når vi skal lege med kartoffelmel og vand. Det bliver da flydende, gør det ikke?

Link til arrangementet Tirsdagseksperimenter

Link til Leg med flydende og fast form.

Byg på månen og bo på Mars

Torsdag rejser vi en tur ud i rummet. Hvordan ser et hus ud, hvis man skal bo i rummet? Lav en sjov model af et rum-hus og se ægte rumarkitekters modeller til Månen og Mars.

Link til arrangementet Byg på månen og bo på Mars

De voksne kan også komme med en tur til Mars. Mens børnene bygger kan de voksne høre foredrag med SAGA Space Architects. De designer huse, der kan klare sig under de helt særlige forhold i rummet. Hør om udviklingen og udfordringerne og se deres modeller. I 2018 vandt de den internationale arkitekturkonkurrence ‘Marstopia’ for huset ”Dandelion”.

Link til arrangementet Byg på Månen og Mars - Foredrag

Hele uge kan I deltage i videnskabsquiz og fordybe jer i alle bibliotekets spændende videnskabsbøger.

Aktiviteter for hele familien

Efterårsferien byder også på aktiviteter hvor hele familien er med. Lørdag den 11. oktober er det igen tid til at bygge fuglehuse i bibliotekshaven. Vinteren nærmer sig og fuglene begynder at søge i ly for kulden. Du kan hjælpe dem ved at bygge dit eget fuglehus, og vi viser hvordan.

I kan også komme til animationsworkshop for hele familien i bibliografen. I kan læse mere om dette arrangement her: link til Animationsworkshop for hele familien 13. oktober

Søndagskoncert

Vi slutter ugen af med denne sæsons første søndagskoncert.  Arne Wurgler bevæger sig indenfor mange genrer, så I kan nyde en søndag eftermiddag på biblioteket med Jazz, rock og folk.

Link til søndagskoncert med Arne Wurgler