Grønlands nye store stemme gæster Gladsaxe

06.04.22
28. maj har du en unik mulighed for at møde Grønlands unge stjerneforfatter Niviaq Korneliussen på Gladsaxe Hovedbibliotek.

Forfatter Niviaq Korneliussen har med sine anerkendte værker markeret sig som en af Grønlands nye store stemmer, der på rørerende vis skildrer Grønlands ungdom og udfordrer tabuer. Nu gæster stjerneforfatteren Gladsaxe Hovedbibliotek 28. maj til en snak om sin prisbelønnede roman ’Blomsterdalen’. En smuk men barsk roman som bl.a. skildrer homoseksualitet, forelskelse, kulturkløfter og selvmord hos grønlandske unge.

Læs mere om foredraget og find tilmelding 

Første grønlandske modtager af Nordisk Råds litteraturpris

Niviaq Korneliussen debuterede i 2014 med ’HOMO sapienne’, der fortalte fem unges historier om køn, identitet og kærlighed i Nuuk. Den tabubrydende og eksperimenterede roman høstede international anerkendelse og i The New Yorker blev hun kaldt: "Grønlands uventede litterære stjerne." 

I 2020 var Niviaq Korneliussen klar med sin anden roman ’Blomsterdalen’, hvor hun tager fat i et af Grønlands helt store tabuer: Den høje selvmordsrate blandt grønlandske unge. Det er en stærk og barsk roman, der handler om en ung kvinde og hendes langsomme deroute. 
’Blomsterdalen’ høstede ligesom gennembrudsromanen stor international anerkendelse, og i 2021 modtog Niviaq Korneliussen som den første grønlænder nogensinde Nordisk Råds litteraturpris for bogen. I begrundelsen skrev juryen blandt andet:
”Det stærkt rørende værk giver indblik i grønlændernes liv i dag og de traumer, der stadig sætter dybe spor i hverdagslivet. Det er en smuk, men også smerteligt rå fortælling.”

En vigtig stemme for Grønlands unge

Med romanerne har Niviaq Korneliussen markeret sig som en af sin generations vigtigste stemmer på Grønland. En stemme der råber højt og ærligt om det svære, smertelige og usagte. Hun udfordrer samfundets fastlåste normer og idéer og skubber samtidig til stereotype forestillinger om grønlænderne. Vi glæder os til at byde hende velkommen på Hovedbiblioteket til et uden tvivl interessant arrangement. 

 


Kilder: Gyldendal, Litteratursiden og Nordisk Råd