Oplevelser på bibliotekerne i april

29.03.22
Glæd dig til gode oplevelser på biblioteket i april

April byder på masser af arrangementer for børn og voksne bl.a. påskeklip, de første børneteaterforestillinger i det fri, spændende rejseforedrag - og så tager vi hul på en spændende arrangementsrække med naturvidenskab i øjenhøjde for hele familien.

Påskeklip og -hygge

Påsken står for døren, og det fejrer vi med påskehygge på bibliotekerne, hvor du kan komme og klippe lækre lam og kære kyllinger.

Du kan skyde ferien i gang med en hyggelig brætspilsdag på BIBLIOTEK+, hvor der denne gang er fokus på de spil, man kan spille alene.

Læs mere om arrangementerne i arrangementskalenderen

Børneteater – også i det fri

April byder på masser af børneteater. Det lille Turnéteater gæster Mørkhøj Bibliotek med det vilde og eventyr ’Om ikke at blive ædt’, hvor man møder Rødhætte, Hans og Grethe og mange andre eventyrlige figurer.

På Værebro Bibliotek kan du opleve H.C. Andersens elskede eventyr ’Hvad fatter gør er altid det rigtige’ sat op som dansk-tjekkisk dukketeater.

I slutningen af måneden satser vi på dejligt forårsvejr, når Teater Lampe opfører ’Den grimme ælling’ i Bibliotekshaven, mens man uden for BIBLIOTEK+ kan opleve Det lille Turnéteater opføre den herlige historie om Grev Gris.

Rejselyst

Der er rige muligheder for at få plejet din rejselyst på bibliotekerne. I starten af måneden tager Lene Dragsdahl os med til sit andet hjem Plomari på Lesbos, mens Jakob Øster i slutningen af april tager os med gennem alle verdens lande i et spændende rejseforedrag. Begge dele foregår på Mørkhøj Bibliotek.

Der er som altid mulighed for at tage med på spændende onlinerejser fra Hovedbiblioteket eller hjemme fra stuen på onsdage i lige uger. Bl.a. går turen til Italien, hvor man kan møde eksperter, græsrødder og lokale ildsjæle.

For forældre

For dig som har børn, har vi flere spændende tilbud. Er dit barn helt lille, kan du deltage i en hyggelig barselscafé på BIBLIOTEK+, hvor du kan blive klogere på slynger og vikler.

Skal dit barn starte i skole til sommer, byder Bibliografen dig indenfor til et arrangement om, hvordan du kan understøtte læringen i indskolingen hjemme fra.

Dig med lidt ældre børn har både mulighed for at blive klogere på dit barns digitale liv til workshoppen ’Sammen om skærmen’, eller du kan opleve, hvorfor spillet Fortnite har taget verdens børn og unge med storm, når Bibliografen inviter til ’Fornite for forældre’

Naturvidenskab i børnehøjde

Byg din egen raket og fyr den af i Bibliotekshaven, tag med Sigurd Barret på en musikalsk rejse ind i videnskabens forunderlige verden eller hør om opdagelser af vandplaneter, klippeplaneter og gigantiske exoplaneter til livestreamet foredrag.

I april og maj sætter vi sammen med biblioteker i hele landet fokus på naturvidenskaben med spændende arrangementer med videnskab i øjenhøjde for hele familien. Kampagnen er en del af Videnskabår22.

Se alle vores arrangementer på Det sker på bibliotekerne