Om musikbiblioteket

På Gladsaxe Bibliotekerne råder vi over specialiserede og engagerede musikbibliotekarer samt en stor musiksamling med noder, CD'er og DVD'er.

Den overordnede profil af Musikbiblioteket på Gladsaxe Hovedbibliotek er kendetegnet ved at musikken kan høres og at den formidles af fagspecialiseret personale.
Vi syntes, at musik skal formidles med musik og er derfor rykket videre fra det gamle ”shhh-bibliotek” til et aktivt biblioteksrum, hvor musikken kan høres. Der er tilknyttet tre musikbibliotekarer, Gitte Lose, Martin Verner Hansen og Tobias Enevoldsen.

Den indspillede musik

Hovedbiblioteket og lokalbibliotekerne stiller samlinger af indspillet musik på cd til rådighed for udlån. Ud over musik på cd udlånes dvd med koncerter eller musikdokumentarer.
Samlingen på hovedbiblioteket består af alle genrer og samlingens profil er bred og kendetegnet ved at bestå af både populære og smallere udgivelser og der er et særligt fokus på specialudgivelser og bokssæts.

Samlingerne i lokalbibliotekerne er mindre, og følger lokalbibliotekets profil. De har især fokus på nye populære udgivelser og langtidsholdbare klassikere.

I musikafdelingen på hovedbiblioteket spilles musik i rummet, der er mulighed for at lytte til musik i  vores lyttestol. På skærmen ved sofaerne og tidssskrifterne er der mulighed for at se og lytte til koncertoptagelser eller musikdokumentarer på dvd. 

Noder og musiklitteratur mm.

På Hovedbiblioteket består samlingen af noder, der bruges til at lære at spille et instrument eller til musikfremførelse, sang, solospil og sammenspil, samt af partiturer, der f.eks. bruges samtidig med, at man lytter til musikken. Derudover har vi bøger om musik og musikbiografier på dansk, men også for en stor del på engelsk.

Vi har 2 guitarer og et keyboard i udlånet, som kan bruges både som inspiration - leg og lær med instrumentet - samt kan bruges til at afprøve/gennemspille evt. noder før de hjemlånes.

Musikarrangementer

Søndagskoncerter
- Akustiske koncerter med dygtige professionelle musikere og bands fra hele landet (og til tider udlandet) i udlånet på hovedbiblioteket. Vi har f.eks. haft besøg af: Paul Banks, Klezmer Trio, Marianne Green Band, og mange andre. Koncerterne er gratis og afholdes på ca. 6 søndage om året.

Kamæleonkoncerter
- Billige koncerter for hele familien med professionelle danske bands. 

Ungekoncerten
- I over 15 år har vi indbudt kommunens unge til gratis koncert blot for dem. Vi har haft store navne på besøg, som Medina, Natasja, L.O.C, Basim og mange andre.

Musikforedrag
- Menneskene bag musikken kan være lige så spændende som at høre dem live. Derfor har vi inviteret til aftener i selskab med bl.a. Peter Belli, Jesper Binzer, Niels Skousen og Billy Cross.

Spil dansk dagen
- Den landsdækkende dag hvor den danske musik hyldes gør sig også gældende ved Gladsaxe Bibliotekerne. Vi holder specielt meget af at præsentere kommunens gode musikmiljø gennem koncerter med lokale bands.

Musikformidling

Vi tilbyder lytteklubber om rock, jazz og klassisk musik. Klubberne faciliteres af musikbibliotekarerne.

Vi har tilbud om undervisning , der består af ”Music talks”, understøttende undervisning i folkeskolernes ældste klasser samt ”Musik workshops”, tips til søgning på nettet, i licensbaserede databaser, i bibliotek.dk og eget site.

På Gladsaxe Bibliotekernes Facebookside kan vi jævnligt poste opslag om musik og/eller musikbiblioteket.