Store forfatteroplevelser i efteråret

19.09.22
Gladsaxe Bibliotekernes efterårsprogram byder på foredrag med nogle af Danmarks største forfattere.

Det er hyggeligt med en god bog under tæppet eller i lænestolen, imens efterårsvejret river og rusker. Dog kan en udvidet læseoplevelse fyldt med masser af inspiration og nye perspektiver også være sagen. Derfor inviterer vi til fire foredrag med nogle af Danmarks mest populære forfattere. Fra rødstrømpebevægelsen og overset verdenshistorie til det gode skib Jutlandia og psykisk sygdom i ghettoen. Oplev bl.a. Merete Pryds Helle, Stine Askov og Tom Buk-Swienty.

Forfatterduo fortæller om Jutlandia og De Hvide Busser

4. oktober gæster forfatterduoen Jesper Bugge Kold og Mich Vraa BIBLIOTEK+ og byder på et spændende indblik i Jutlandias forvandling fra passagerskib til nationalsymbol. Hør også historien om de tusindvis af danskere, der blev hentet hjem fra Tysklands kz-lejre og få indblik i tilblivelsen af duoens to historiske bestsellerromaner ’Pigen fra det store hvide skib’ og ’Tre dage i april’.

Link til arrangement 

Merete Pryds Helle om rødstrømpebevægelsens sidste dage

12. oktober retter Hovedbiblioteket spotlightet imod den anmelderroste forfatter Merete Pryds Helle, der fortæller om sin nye roman ’Det vågne hjerte’, som er tredje og selvstændige bind i hendes serie om den seneste danmarkshistorie fortalt ud fra kvindernes synspunkt – en stærk fortælling om kærlighed, venskab, køn og seksualitet i rødstrømpebevægelsens sidste dage.

Link til arrangement

Stine Askov i Mørkhøj Kirke

Mørkhøj Bibliotek og Mørkhøj Kirke slår pjalterne sammen og inviterer til et foredrag med forfatter Stine Askov 9. november. Stine Askov har en lang række succesfulde romaner bag sig, og med udgangspunkt i den nyeste, ’Nøjsomheden’, vil hun fortælle om forfatterskabet, der bl.a. er påvirket af hendes lange virke som pædagog med en særlig interesse for at skildre, hvordan mennesker bliver præget af deres opvækst.

Link til arrangement

Tom Buk-Swienty formidler overset verdenshistorie

Når den populære historiker og forfatter Tom Buk-Swienty besøger Hovedbiblioteket 21. november er omdrejningspunktet et stykke overset verdenshistorie. Han udfolder sin nye bog ’Safari fra helvede’, der skildrer den utrolige historie om de knap 30 sønderjyder, der – forklædt som danske sømænd i det tyske kejserriges tjeneste – blev sendt på en hemmelig, halsbrækkende mission til kolonien Tysk Østafrika under 1. Verdenskrig.

Link til arrangement