Bæredygtighedsfestival

05.08.21
Fra 16. august og to uger frem kan børn og voksne hente inspiration til at bidrage til en mere bæredygtig verden, når der for første gang er Bæredygtighedsfestival på Gladsaxe Bibliotekerne.

Sammen med lokale initiativer og virksomheder har vi sammensat et program spækket med aktiviteter for børn og voksne: Med afsæt i FN’s verdensmål sætter udstillinger, workshops, møder, film, teater, boder og foredrag fokus på, hvordan man på et personligt plan kan være med til at bane vejen for en mere bæredygtig verden.

Fra boomerang bags til bæredygtigt byggeri

På bæredygtighedsfestivalen kan du bl.a. opleve forfatter og foredragsholder Nanna Hyldgaard Hansen, som giver gode råd til at leve billigere og mere bæredygtigt i foredraget ’Lev for det halve - og få familieliv, forbrug og arbejdsliv i balance’. Du kan besøge den økologiske have ’Slottet i Smørmosen’ og få inspiration til en mere bæredygtig have.

Står du over for et kommende byggeri, er der inspiration at hente, når Lasse Koefoed Nielsen fra Vidensportalen Bæredygtigt Byggeri, fortæller om, hvordan du kan bruge bæredygtige byggematerialer og -metoder.

Under hele festivalen kan du opleve udstillingen af Genbrugscykler på Hovedbiblioteket, og I underetagen udstiller den lokale miljøforening Lokal Agenda 21 Gladsaxe.

Du kan tage dine defekte ting med, når frivillige fra Repair Caféen Gladsaxe reparerer ting og tøj på Hovedbiblioteket. Eller du kan tage dit gamle sengetøj med og få det syet om til en mulepose af Ulla, som syer Boomerang poser for bibliotekerne.

I Bibliografen kan du komme tæt på tilblivelsen af en af verdens mest ambitiøse klimalove i dokumentaren ’70/30’ og stille spørgsmål til instruktør Phie Ambo. På Mørkhøj Bibliotek kan du købe genbrugstøj fra M’Once, mens du kan gøre et bæredygtigt unika fund til boligen, når SOVI sælger produkter i BIBLIOTEK+.

Bæredygtighed i børnehøjde

På Hovedbiblioteket kan I komme til ’SkraldeSjov’ og forvandle skrald til brugbare ting og sager, mens I på Værebro Bibliotek kan kreere flotte smykker af genbrugsmaterialer. I Bibliografen kan børn lave stop-motion film om verdensmålene i workshoppen ’Filmmagerens Verdensmål’.

Smag, hvor godt en bæredygtig ret kan smage, og test jeres viden om bæredygtighed, når Magnes Madhus inviterer til bæredygtig middag og quiz.

Alle hverdage under festivalen er der samtidig mulighed for at tage på en tur ud i det grønne og plukke æbler og brombær i Dyrups Æbleplantage.

Være med til at hylde vinderen af Bæredygtighedsprisen

Den 18. august kl. 16 kan du være med til at hylde en lokal borger, forening eller organisation, der har gjort noget særligt for at fremme en bæredygtig udvikling i Gladsaxe, når borgmester Trine Græse på vegne af Gladsaxe Kommune overrækker Bæredygtighedsprisen 2021 i Bibliotekshaven.

Se alle arrangementer under bæredygtighedsfestivallen via dette link