Golden Days – Queens

17.08.22
Årets Golden Days Festival handler om kvinder, køn og magt

I de første uger af september kan du opleve den kulturhistoriske festival Golden Days, som i år har temaet ’Queens’, fordi Danmarks dronning i år har siddet på tronen i 50 år.

Temaet rammer lige ned i en tid, hvor køn er til debat, hvor hekse og drags optræder hyppigt i populærkulturen, og hvor der bliver sat fuld blus på de blinde vinkler i historieskrivningen, som ellers bemærkelsesværdige kvinde har forputtet sig i.

I Gladsaxe fejrer vi Golden Days med en lang række arrangementer, der alle handler om fantastiske og bemærkelsesværdige kvinder.

Grevinden af Bagsværd

Du kan opleve den medrivende historie om Bagsværds egen grevinde på to helt forskellige måder.

Forfatteren Henriette Rostrup er aktuel med bogen ’Grevinden’ – en storladen fortælling om Angelica Evans’ eventyrlige liv, og hun kommer og fortæller os om grevindens utrolige historie.

Link til arrangementet Den fantastiske historie om Grevinden af Bagsværd

 Ved Aldershvile Slotsruin kan du opleve grevindens fascinerende liv i billeder og lyd ved Aldershvile Slotsruin, når Gladsaxe Byarkiv fortæller historien om grevinden og hendes liv i ’augmentet reality’, hvor den virtuelle verden møder virkeligheden.

Link til arrangementet Grevinden af Bagsværd i AR

På tur med dronningerne

Du kan komme med på en særlig bustur, der gør dig klogere på dronningerne i dit nærområde. Vi kører igennem fire forskellige kommuner, hvor du bliver klogere på de interessante kvinder.

Link til at læse om hele turen

Du kan også blive høre historier om fire markante dronninger fra den tidlige middelalder i to spændende foredrag af forfatter Birgitte Hammer. Foredragene er en del af Lokale Stemmer, hvor vi giver ordet til lokale Gladsaxe-borgere med noget på hjerte.

Link til arrangement om dronning Sophia og Gertrud

Link til arrangement om dronning Dagmar og Beringera

Hverdagens kvinder

Byarkivet indsamler beretninger fra kvinder, som bor eller har boet i Høje Gladsaxe. Er du kvinde og nuværende eller tidligere beboer i Høje Gladsaxe, så er din historie vigtig! Kom og del din historie i et par hyggelige timer i BIBLIOTEK+.

Link til arrangement om Høje Gladsaxes kvinder

De musikalske kvinder

Vi glæder os til en festlig aften med lækker mad, når dronningen af schlager-sang Queen Di Di Cancerella underholder på Magnes Madhus.

Link til festlig aften på Magnes Madhus

Du kan også komme tæt på nogle af de kvinder, som har sat solide aftryk på musikhistorien, når radiovært og journalist Anya Mathilde Poulsen fortæller om musikkens dronninger.

Link til musikkens dronninger

Til børnene

De mindste skal selvfølgelig også have lov at opleve dronninger. Der er eventyrlig marionetdukke-forestilling for hele familien, når det dansk-tjekkisk dukketeater Svanen opfører Eventyret om dronning Dagmar.

Link til teaterforestilling

Børnene kan også udsmykke påklædningsdukker, så de bliver en dronning værdig.

Link til arrangementet klæd din påklædningsdukke på